Tenis: Simona Halep, bucuroasă că a început sezonul de hard cu dreptul

Tenis: Simona Halep, bucuroasă că a început sezonul de hard cu dreptul

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul cinci mondial, s-a declarat bucuroasă că a început sezonul de hard, ''suprafața sa favorită'', cu dreptul, prin victorii atât la simplu, cât și la dublu în turneul de la Montreal.

Halep a câștigat luni, alături de Monica Niculescu, în primul tur la dublu, iar marți s-a impus în runda a doua la simplu (a intrat direct în această fază), în fața australiencei de origine rusă Daria Gavrilova, cu 6-2, 6-3.

"Este o jucătoare foarte puternică. Am jucat cu ea pe zgură la Roma și m-a învins acolo, dar am știut cum să joc azi (n. red. marți). Hard-ul este suprafața mea favorită, pot spune, și m-am simțit bine pe teren. Sunt fericită că am putut câștiga împotriva ei în primul meu meci pe hard'', a declarat Halep, imediat după meci, citată de site-ul WTA.

Românca se impusese în primul duel cu Gavrilova, anul trecut, 2-6, 6-1, 6-2 în turul al doilea la Indian Wells (hard), fiind învinsă anul acesta cu 6-3, 4-6, 6-3 în turul al doilea la Roma (zgură).

Simona venea după un titlu cucerit pe zgură, la București, al doilea al său în acest an, și a încheiat conturile destul de rapid cu Gavrilova, într-o oră și 16 minute. Halep, a treia favorită la Montreal, după retragerile americancei Serena Williams și spanioloaicei Garbine Muguruza, a avut 16 ''winners'', față de cele șapte mingi direct câștigătoare ale australiencei, care a făcut 28 de erori neforțate (doar 17 Simona).

Halep, finalistă la ediția de anul trecut a turneului canadian, a remarcat prezența spectatorilor români în tribune: ''E mereu o plăcere să joc în fața lor; vin peste tot unde joc și e un sentiment plăcut. Mulțumesc tuturor celor care au venit să mă vadă jucând''.

În optimi, Simona Halep o va întâlni pe învingătoarea dintre Karolina Pliskova (Cehia) și Sara Errani (Italia). Halep a învins-o pe Errani cu 6-4, 6-4, în semifinale, anul trecut.

Simona a comentat și evoluția sa la dublu, alături de Monica Niculescu: ''Ieri (luni, n. red.) a fost distractiv, dar și un meci dificil, deoarece Monica spune mereu 'C'mon, Simona!' (Hai, Simona!). Am jucat bine și mi-a dat un pic de încredere pentru meciul de simplu. În mod normal nu vreau să joc dublu pentru că e dificil să aștepți să îți vină rândul să joci. Dar am vorbit cu Darren (Cahill, antrenorul său, n. red.) și mi-a spus că ar trebui să joc, deoarece e mai bun decât un antrenament. Totuși, nu sunt foarte sigură că vreau să joc mai mult dublu. Aștept să mai îmbătrânesc!''.

AGERPRES (autor: Mihai Țenea, editor: Vlad Constantinescu, editor online: Simona Aruștei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...