Tenis: Simona Halep, calificată în sferturile turneului WTA de la Cincinnati

Tenis: Simona Halep, calificată în sferturile turneului WTA de la Cincinnati

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul doi mondial, s-a calificat, joi, în sferturile de finală ale turneului WTA de la Cincinnati (Ohio), dotat cu premii totale de 2.536.154 dolari, după 6-4, 6-3 cu letona Anastasija Sevastova.

Halep (25 ani), a doua favorită a competiției, a obținut victoria într-o oră și 18 minute, deși nu a făcut cel mai bun joc al său.

Românca a început bine jocul și a condus cu 2-0, dar apoi a urmat o cădere în joc, multe greșeli, iar letona a întors scorul, desprinzându-se la 4-2 (două break-uri la zero). Consultarea cu antrenorul Darren Cahill (la 2-3) a început să își facă simțită efectele, iar Simona s-a trezit la timp, reușind să reechilibreze disputa (4-4) și apoi a înclinat balanța în favoarea sa, câștigând setul cu 6-4.

În setul secund, Halep a fost permanent la cârma jocului, deși nici în acest act jocul său nu a dat satisfacție în totalitate. Simona a condus cu 3-0, Sevastova s-a apropiat la 3-2, a urmat o nouă ''ședință'' cu Cahill și Halep a reușit să refacă diferența (5-2), obținând victoria, cu 6-3, după o minge de meci ratată la 5-2 și una de break salvată la 5-3.

Halep a făcut 4 duble greșeli în acest meci, a reușit 15 winners și a adunat 28 de erori neforțate. Sevastova a avut 14 winners și nu mai puțin de 36 de erori neforțate.

Simona Halep are acum 5-3 în meciurile directe cu Sevastova (27 ani, 16 WTA), pe care a învins-o în ultimele patru confruntări. Precedentele trei au fost anul trecut în finală la București, cu 6-0, 6-0, anul acesta la Stuttgart, cu 6-3, 6-1, în sferturi, și în semifinale la Madrid, cu 6-2, 6-3.

Românca și-a asigurat un cec de 60.105 dolari și 190 de puncte WTA, iar în sferturi o va înfrunta pe învingătoarea dintre Johanna Konta (Marea Britanie) și Dominika Cibulkova (Slovacia).

Halep a pierdut finala la Cincinnati în 2015, în fața Serenei Williams, iar anul trecut s-a oprit în semifinale, învinsă de Angelique Kerber.
AGERPRES (editor: Mihai Țenea, editor online: Simona Aruștei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Turcii intră surprinzător pe Autostrada Transilvania, pe tronsonul unde lucrează românii de la UMB!