Tenis: Simona Halep, Karolina Pliskova, Elina Svitolina și Venus Williams, calificate la Turneul Campioanelor

Tenis: Simona Halep, Karolina Pliskova, Elina Svitolina și Venus Williams, calificate la Turneul Campioanelor

Jucătoarele de tenis Simona Halep, Karolina Pliskova, Elina Svitolina și Venus Williams și-au asigurat prezența la Turneul Campioanelor, care va avea loc la Singapore în perioada 22-29 octombrie.

Românca Simona Halep va bifa a patra sa participare consecutivă la WTA Finals, competiție care reunește cele mai bune opt jucătoare dintr-un sezon. Cele patru se alătură spaniolei Garbine Muguruza, liderul mondial WTA, prima care și-a asigurat calificarea la Turneul Campioanelor din acest an.

''Felicitări Simonei, Karolinei, Elinei și lui Venus pentru calificarea la BNP Paribas WTA Finals Singapore, Fiecare din aceste jucătoare a avut sezoane incredibile și s-au pus în postura de a concura la finala de sfârșit de an și de a cuceri prestigiosul Trofeu Billie Jean King. Suntem nerăbdători le urmărim pe toate la Singapore'', a transmis președintele WTA, Steve Simon.

Simona Halep a jucat finala Turneului Campioanelor chiar la debutul său în competiția de la Singapore, în 2014, după ce a învins liderul mondial Serena Williams, pentru ca apoi să piardă în fața americancei în ultimul act.

Simona a cucerit anul acesta titlul la Madrid și a jucat finala turneului de la Roland Garros.

Karolina Pliskova, fost lider WTA, este la a doua sa participare la WTA Finals. Cehoaica a devenit anul acesta a 23-a femeie care deține prima poziție în clasamentul WTA și prima reprezentantă a țării sale. Pliskova a cucerit trei titluri în acest an, la Brisbane, Doha și Eastbourne.

Pentru Elina Svitolina va fi prima prezență la Singapore, la finalul unui sezon în care și-a trecut în palmares cinci titluri WTA, la Taipei, Dubai, Istanbul, Roma și Toronto.

Venus Williams va juca pentru a cincea oară la Turneul Campioanelor, dar prima la Singapore. Americanca a câștigat trofeul Billie Jean King în 2008, la Doha, după o victorie în fața sorei sale Serena în grupă. Anul acest, Venus (37 ani) a jucat două finale de Grand Slam, la Australian Open și Wimbledon.

La dublu s-au calificat deja perechile Elena Vesnina/Ekaterina Makarova (Rusia), Martina Hingis (Elveția)/Yung-Jan Chan (Taiwan), Ashleigh Barty/Casey Dellacqua (Australia) și Lucie Hradecka/Katerina Siniakova (Cehia).

AGERPRES (autor: Mihai Țenea, editor: Mihai Dragomir, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 Expert despre porcăria comisă de E.ON: Este o înșelătorie, oamenii nu au ce să facă pentru că nu mai există concurență

5 VIDEO Priviți aceste imagini apocaliptice cu pădurea care oferea protecție militarilor ucraineni în fața dronelor rusești...