Tenis: Simona Halep, mândră să fie pe primul loc în clasamentul WTA Race to Singapore

Tenis: Simona Halep, mândră să fie pe primul loc în clasamentul WTA Race to Singapore

Jucătoarea de tenis Simona Halep a declarat vineri că este "un moment de mare mândrie" să fie pe primul loc în clasamentul WTA Porsche Race to Singapore, informează DPA cu două zile înainte de startul Turneului Campioanelor, unde românca, numărul unu mondial, este principala favorită.

"Pentru mine în acest an a fost un sezon incredibil și este un moment de mare mândrie să fiu pe primul loc în clasamentul WTA Race to Singapore. Sper să pot continua la Turneul Campioanelor forma bună care m-a dus pe primul loc și să joc cel mai bun tenis al meu la această competiție", a spus Simona Halep.

Clasamentul WTA Porsche Race to Singapore contabilizează rezultatele dintr-un an calendaristic, iar primele opt clasate se califică la Turneul Campioanelor.
Simona Halep a fost repartizată în Grupa Roșie a Turneului Campioanelor de la Singapore (WTA Finals), alături de ucraineanca Elina Svitolina, de daneza Caroline Wozniacki și de Caroline Garcia (Franța). Halep va juca luni primul său meci din Grupa Roșie, contra franțuzoaicei Caroline Garcia (N. 8), de la ora 14,30 (ora României).

Halep (26 ani) este pentru a patra oară prezentă la Turneul Campioanelor, la prima sa participare, în 2014, jucând finala.

După cum s-a anunțat, Halep a primit un Porsche 911 Carrera GTS pentru ocuparea primului loc în clasamentul WTA Porsche Race to Singapore.

Halep a devenit lider mondial pe 9 octombrie. Românca are un bilanț de 44 de victorii și 15 înfrângeri în acest an, în care a câștigat turneul de la Madrid, în luna mai, și a fost finalistă la Roma, Cincinnati și Beijing.

Primele partide ale competiției de la Singapore se vor juca duminică, sistemul de desfășurare fiind fiecare cu fiecare. Primele două clasate se califică în semifinale, ce se vor juca încrucișat, iar finala va avea loc pe 29 octombrie.

AGERPRES (autor: Mircea Lazaroniu; editor: Teodora Oprea, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu