Tenis: Simona Halep o va întâlni pe americanca Jennifer Brady în primul tur la Australian Open

Tenis: Simona Halep o va întâlni pe americanca Jennifer Brady în primul tur la Australian Open

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, a patra favorită, o va înfrunta pe americanca Jennifer Brady în prima rundă a turneului Australian Open, primul de Mare Şlem al anului, care va debuta luni la Melbourne, potrivit tragerii la sorţi efectuate joi.

Halep (28 ani), care a pierdut în optimi la ediţia de anul trecut la Melbourne şi a jucat finala în 2018, a înfruntat-o o singură dată pe Brady (24 ani, 49 WTA), anul trecut, la Toronto, câştigând cu 4-6, 7-5, 7-6 (5) în turul al doilea.

Brady a avut un început bun de an, cu victorii la Brisbane contra rusoaicei Maria Şarapova şi australiencei Ashleigh Barty, liderul mondial, înainte de a fi învinsă în sferturi de Petra Kvitova.

Sorana Cîrstea (29 ani, 74 WTA) va juca în prima rundă împotriva cehoaicei Barbora Strycova (33 ani, 33 WTA). Singura confruntare anterioară a avut loc în 2019, în optimi la Istanbul, Strycova câştigând cu 6-2, 1-6, 6-3.

Irina Begu (29 ani, 105 WTA) va avea o adversară foarte dificilă, olandeza Kiki Bertens (28 ani, 10 WTA), cap de serie numărul nouă. Românca are avantaj în meciurile directe, după ce s-a impus în 2012 în optimi la Linz, cu 6-4, 7-6 (7), şi în 2014 în calificări la Estoril, cu 0-6, 6-4, 6-2. Bertens a obţinut singura victorie în 2017, în optimi la Madrid, cu 6-1, 7-5.

Campioana en titre, japoneza Naomi Osaka, desemnată a treia favorită anul acesta, va juca la debut contra cehoaicei Marie Bouzkova.

Liderul mondial Ashleigh Barty o va înfrunta în prima rundă pe ucraineanca Lesia Ţurenko, în timp ce a doua favorită, Karolina Pliskova (Cehia), va evolua împotriva franţuzoaicei Kristina Mladenovic.



Şapte românce s-au aliniat la startul calificărilor, dintre care Ana Bogdan a ajuns în runda a treia, finală, Gabriela Ruse, Laura Paar şi Monica Niculescu sunt în turul secund, iar Patricia Ţig, Irina Bara şi Jaqueline Cristian au pierdut în primul tur.
AGERPRES (AS-autor: Mihai Ţenea, editor: Mihai Dragomir, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria