Tenis: Simona Halep s-a calificat în sferturi la Moscova (WTA)

Tenis: Simona Halep s-a calificat în sferturi la Moscova (WTA)

Jucătoarea română de tenis Simona Halep s-a calificat, joi, în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Moscova, dotat cu premii totale de 565.530 de dolari, după ce a învins-o pe rusoaica Veronika Kudermetova cu 6-1, 7-6 (4).

Halep (30 ani, 19 WTA), cap de serie numărul 8, a obţinut victoria după o oră şi 39 de minute.

Simona Halep, care a câştigat titlul la Moscova în 2013, a dominat clar primul set, adjudecat cu 6-1, profitând de numeroasele erori ale adversarei. În actul secund, Kudermetova (24 ani, 32 WTA) a jucat mai bine, în timp ce românca a făcut mai multe greşeli, unele foarte simple. Simona a început bine, totuşi, a condus cu 2-0 şi 3-1, dar a fost egalată (3-3), după care s-a mers cap la cap până în tiebreak. Halep a controlat jocul, nu a fost condusă, iar de la 4-4 a obţinut trei puncte consecutive, încheind conturile.

Halep a făcut 5 duble greşeli, Kudermetova a încheiat cu 2 aşi şi 3 duble greşeli, însă fostul lider mondial a avut procentaje mai bune la punctele cu ambele servicii.

Halep a mai învins-o pe Kudermetova şi în turul al treilea la Australian Open, anul acesta, cu 6-1, 6-3. Ele s-au întâlnit de două ori şi la dublu de fiecare dată victoria revenind perechii în care s-a aflat rusoaica.

Simona Halep şi-a asigurat un cec de 15.500 de dolari şi 100 de puncte WTA, iar în sferturi o va înfrunta pe grecoaica Maria Sakkari, care a profitat joi de abandonul rusoaicei Ana Kalinskaia, la scorul de 6-2, 1-0.

Halep şi Sakkari (26 ani, 7 WTA) vor fi adversare în premieră în circuitul profesionist.

În alte meciuri jucate joi în optimi, estoniana Anett Kontaveit a dispus cu 6-1, 6-4 de Andrea Petkovic (Germania), iar cehoaica Marketa Vondrousova a câştigat cu 6-3, 6-3 meciul cu Lesia Ţurenko (Ucraina).
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Foarte interesante amănunte...