Tenis: Simona Halep s-a calificat în sferturi la Stuttgart (WTA)

Tenis: Simona Halep s-a calificat în sferturi la Stuttgart (WTA)

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul trei mondial, s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart, dotat cu premii totale de 565.530 de dolari, după ce a întrecut-o pe cehoaica Marketa Vondrousova cu 6-1, 6-3.

Halep (29 ani), a doua favorită a turneului, s-a impus în mai puţin de o oră (56 minute) în faţa tinerei sale adversare (21 anim, 20 WTA), la debutul româncei în sezonul pe zgură.

Vondrousova a luat primul ghem al meciului, după care Halep şi-a impus jocul de metronom, cu un serviciul de un procentaj foarte ridicat, câştigând setul cu un sec 6-1.

Actul secund a fost echilibrat în prima sa jumătate, cele două jucătoare mergând cap la cap până la 3-3. Halep şi-a făcut din nou serviciul, apoi a reuşit un break la zero, încheind meciul tot cu serviciul (6-3).

Halep a obţinut prima sa victorie în faţa dificilei Vondrousova, care se impusese în primele două confruntări, cu 6-2, 3-6, 6-2, în martie 2019, în optimile de finală ale turneului WTA de la Indian Wells, şi cu 2-6, 7-5, 6-3 în mai 2019, în turul al doilea la Roma.

Simona Halep, semifinalistă la Stuttgart în 2017, a încheiat cu 3 aşi şi o dublă greşeală, faţă de un as şi două duble greşeli ale adversarei. Simona a avut un procentaj al punctelor câştigate cu primul serviciu de 73% (71% Vondrousova) şi de 92% (a pierdut o singură minge) cu al doilea. Halep nu i-a permis adversarei să îşi creeze nicio minge de break.

Românca a totalizat 22 de mingi direct câştigătoare (Vondrousova 8 winners), încheind cu 13 erori neforţate, faţă de 16 ale adversarei.

Halep şi-a asigurat un cec de 12.500 euro şi 100 de puncte WTA, iar în sferturi o va înfrunta pe elveţianca Belinda Bencic, cap de serie numărul opt, sau pe rusoaica Ekaterina Alexandrova.
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /