Tenis: Simona Halep s-a calificat în sferturile turneului WTA de la Sankt Petersburg

Tenis: Simona Halep s-a calificat în sferturile turneului WTA de la Sankt Petersburg

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, principala favorită, s-a calificat, miercuri, în sferturile de finală ale turneului WTA de la Sankt Petersburg (Rusia), dotat cu premii totale de 710.900 dolari, după ce a învins-o pe croata Ana Konjuh cu 6-4, 7-6 (2).

Halep (26 ani, numărul patru mondial), intrată direct în optimile de finală ale competiției, s-a impus într-o oră și 37 de minute în fața unei jucătoare de 19 ani, care ocupă locul 39 mondial și care a trecut în primul tur de Monica Niculescu în trei seturi, cu 1-6, 6-3, 6-2.

Simona Halep, care avea o singură victorie în trei meciuri jucate anul acesta, a început rău meciul, pierzând pe propriul serviciu ghemul inaugural. Românca și-a revenit apoi și a luat trei ghemuri la rând (3-1), dar Konjuh a echilibrat disputa (3-3). Halep a condus totuși ostilitățile și a luat serviciul la zero de două ori, iar la 5-4 a încheiat setul cu un break ''alb'', în 40 de minute.

Setul secund a fost mult mai echilibrat, cele două jucătoare reușind să se departajeze doar în tiebreak. Halep a început bine (1-0), dar apoi a pierdut trei jocuri la rând (1-3). A recuperat pasivul prin alte trei ghemuri consecutive (4-3) și a obligat-o pe Konjuh să lupte mereu pentru egalare. Halep a ratat trei mingi de meci la 5-4 și una la 6-5, dar s-a impus clar în tiebreak, cu 7-2.

Fiecare jucătoare a reușit câte 3 ași, Halep a făcut 2 duble greșeli, Konjuh 5, croata a dominat la capitolul winners (34-23), dar a comis mai multe erori neforțate (30, față de 15 Halep).

Halep și-a asigurat 20.350 dolari și 100 de puncte WTA, urmând să joace în sferturi cu învingătoarea dintre rusoaicele Natalia Vihlianțeva și Daria Kasatkina, cap de serie numărul opt.

AGERPRES (autor: Mihai Țenea, editor: Vlad Constantinescu, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...