Tenis: Simona Halep se simte pregătită să câștige primul său titlu de Mare Șlem

Tenis: Simona Halep se simte pregătită să câștige primul său titlu de Mare Șlem

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul patru mondial, a declarat presei australiene că se simte pregătită să câștige primul său titlu de Mare Șlem, după cea mai dură pregătire din cariera sa.

''Am lucrat foarte dur în această perioadă, cred că a fost cea mai dură pregătire din carieră'', a afirmat Halep.

"Darren (Darren Cahill, antrenorul său, n. red.) a fost în România timp de câteva săptămâni și ne-am antrenat din greu, apoi am venit aici (la Adelaide, n. red.), fără pauze, un lucru bun, deoarece în trecut am avut accidentări și a trebuit să stau mai mult (acasă), însă acum mă simt pregătită să încep sezonul și să fac meciuri bune'', a mai spus Simona Halep.

Jucătoarea de 25 de ani simte că în cei doi ani de când lucrează cu Cahill, australianul i-a adus mai multă încredere în jocul său și în faptul că poate câștiga un turneu major.

"Cred că am mai multă încredere în mine, el crede mult în mine. Îmi arată că sunt capabilă să câștig turnee importante și am reușit acest lucru anul trecut'', a precizat Halep.

"Ne pregătim foarte bine pentru câștigarea unui turneu de Mare Șlem, acesta e principalul obiectiv, dar în tenis nu știi niciodată. Muncesc din greu în fiecare zi, iar el (Cahill, n. red.) îmi dă încredere că sunt puternică pe teren'', a declarat jucătoarea română pentru site-ul Our Sporting Life South Australia.

Halep se află la Adelaide de două săptămâni, ținta sa fiind participarea la Australian Open, primul turneu de Mare Șlem al anului (16-29 ianuarie), însă debutul său în noul sezon va avea loc la Shenzhen (China), turneu care începe odată cu Noul An și pe care Simona l-a câștigat în 2015.

"Cred că e un lucru bun că mă pot antrena în aceleași condiții de la Melbourne pentru Australian Open. Simt că mă va ajuta, m-am simțit bine aici și cu siguranță voi reveni", a menționat Halep.

Darren Cahill consideră că Halep este o vedetă autentică a circuitului WTA și nu și-a atins încă potențialul.

"Cred că a avut un an 2016 bun, fără să fie extraordinar. Cred că oricine termină anul în top cinci în lume e capabilă să câștige titluri majore. A avut câteva momente bune anul trecut, s-a oprit în sferturi la Wimbledon, unde a avut o șansă în fața germancei Angelique Kerber, s-a oprit în sferturi la US Open, jucând unul dintre cele mai bune meciuri ale anului contra Serenei Williams. Acum urmează următorul pas, să profite de aceste șanse, vom încerca să creștem la turneele majore", a spus, la rândul său, Darren Cahill.

În 2014 și 2015, Halep a ajuns de fiecare dată în sferturile de finală la Australian Open, dar, o pregătire mai bună în presezon îi oferă șansa de a merge și mai departe în acest turneu, consideră sursa amintită.

"Îmi plac terenurile (la Rod Laver Arena), îmi place vremea, aștept cu nerăbdare să încep sezonul și să dat tot ce pot. Mă simt mai bine pregătită decât anul trecut și sper ca anul acesta să fiu mai bună decât în anii trecuți'', a conchis Halep.

AGERPRES (autor: Mihai Țenea, editor: Mihai Dragomir, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...