Tenis: Simona Halep şi Kristina Mladenovic, în primul meci al întâlnirii Franţa-România, din semifinalele Fed Cup

Tenis: Simona Halep şi Kristina Mladenovic, în primul meci al întâlnirii Franţa-România, din semifinalele Fed Cup

Jucătoarea română de tenis Simona Halep o va înfrunta pe Kristina Mladenovic în primul meci de simplu al întâlnirii care opune echipele României şi Franţei, la Rouen, în semifinalele Grupei Mondiale a Fed Cup, potrivit tragerii la sorţi efectuate vineri.

Meciul de deschidere va avea loc sâmbătă, de la ora 15:00 (ora României).

Halep, numărul doi mondial, este condusă în meciurile directe de Mladenovic (66 WTA) cu 3-2, dar ultima confruntare s-a încheiat cu o victorie a româncei, în 2017, în finala de la Madrid.

În cel de-al doilea meci de simplu de sâmbătă, Mihaela Buzărnescu (30 WTA) o va întâlni pe Caroline Garcia (21 WTA), un duel în premieră.

Duminică, de la ora 14:00, se va disputa partida Halep - Garcia, urmată de Buzărnescu - Mladenovic şi de partida de dublu dintre perechile Garcia/Mladenovic - Irina Begu/Monica Niculescu. Halep are 5-1 în meciurile directe cu Garcia, iar Buzărnescu şi Mladenovic nu s-au înfrunta până acum în circuit.

România şi Franţa se vor înfrunta pe 20 şi 21 aprilie, la Rouen, în Kindarena, pe zgură, în semifinalele Fed Cup. Echipa Franţei este compusă din Alize Cornet, Caroline Garcia, Pauline Parmentier, Kristina Mladenovic şi Fiona Ferro, iar selecţionata României este alcătuită din Simona Halep, Mihaela Buzărnescu, Irina Begu, Monica Niculescu şi Raluca Olaru.

În sferturile Grupei Mondiale a Fed Cup, România a învins echipa Cehiei, deţinătoarea trofeului, cu 3-2, prin punctele obţinute de Simona Halep, victorioasă în ambele partide de simplu, şi de perechea Irina Begu/Monica Niculescu, în timp ce Franţa a dispus cu 3-1 de Belgia.

România înfruntă Franţa pentru a doua oară în Fed Cup. Primul meci s-a disputat în 1976, când româncele Virginia Ruzici şi Florenţa Mihai s-au impus cu 3-0 în finala turneului de consolare al competiţiei găzduite de Philadelphia (SUA).
AGERPRES (AS-autor: Teodor Ciobanu, editor: Mihai Ţenea, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale