Tenis: Simona Halep şi Monica Niculescu, învinse în optimile de finală ale probei de dublu la Roma

Tenis: Simona Halep şi Monica Niculescu, învinse în optimile de finală ale probei de dublu la Roma

Perechea formată din jucătoarele române de tenis Simona Halep şi Monica Niculescu a fost învinsă de japonezele Ena Shibahara şi Shuko Aoyama, 6-1, 6-3, joi în optimile de finală ale probei de dublu din cadrul turneului WTA de la Roma, dotat cu premii totale în valoare de 1.692.169 euro.

Halep şi Niculescu au jucat slab în primul set, cedat cu 6-1, şi în debutul setul doi, în care au pierdut primele două ghemuri. Româncele au avut apoi momente bune şi au condus cu 3-2 în setul secund, dar adversarele lor au preluat din nou controlul şi au câştigat setul cu 6-3.

Niponele, favorite N.7, s-au impus după ceva mai puţin de o oră de joc şi se vor duela pentru un loc în semifinale cu Asia Muhammad (SUA)/Arina Rodionova (Australia).

În optimile probei de simplu de la acest turneu, Simona Halep, locul 2 WTA şi principala favorită, o va avea adversară pe ucraineanca Daiana Iastremska (29 WTA). Halep şi Iastremska se vor întâlni pentru prima dată la simplu.

Marţi, în proba de dublu, Halep şi Niculescu au trecut rapid de Iastremska şi o altă ucraineancă, Elina Svitolina, cu 6-0, 6-1.

Joi, Irina Begu ( 73 WTA) va primi replica britanicei Johanna Konta (13 WTA), în turul al doilea la Roma.

Perechea formată din Raluca Olaru (România) şi Anna-Lena Friedsam (Germania) este calificată în sferturi la Roma.
AGERPRES (AS/autor: Mircea Lazaroniu, editor: Adrian Drăguţ, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...