Tenis: Simona Halep, supusă de 27 de ori unor teste antidoping organizate de ITF în 2019

Tenis: Simona Halep, supusă de 27 de ori unor teste antidoping organizate de ITF în 2019

Jucătoarea română Simona Halep, în prezent numărul 2 WTA, a fost supusă de 27 de ori unor teste antidoping organizate de Federaţia internaţională de tenis (ITF) în anul 2019, a anunţat vineri această instanţă.

Simona Halep a fost jucătorul român supus cel mai des unor teste antidoping în 2019. Zece dintre controalele la care a fost supusă Halep au avut loc în timpul competiţiilor, iar 17, în afara lor.

În 2019, Monica Niculescu a fost vizată de 24 de controale antidoping, 16 dintre acestea desfăşurându-se în afara competiţiei.

Sorana Cîrstea a fost controlată de 21 de ori anul trecut, 16 dintre aceste controale având loc în afara competiţiei. Tot de 21 de ori a fost controlată Irina Camelia Begu, dintre care de 14 ori în afara competiţiei. La rândul său, Ana Bogdan a fost vizată de 19 controale, dintre care 13 în afara competiţiei. Mihaela Buzărnescu a fost controlată de 17 ori, doar trei dintre aceste controale desfăşurându-se în cadrul competiţiilor.

Raluca Olaru a fost controlată de cinci ori, de fiecare dată în cadrul competiţiilor.

Marius Copil a fost vizat de 23 de controale, dintre care de 17 în afara competiţiilor, iar Horia Tecău a fost controlat de şase ori, doar în timpul competiţiilor.

Australianca Ashleigh Barty, numărul unu mondial al tenisului feminin, a fost controlată de 29 de ori (12/17). Tot 29 de controale au vizat-o pe a şasea jucătoare a lumii în acest moment, ucraineanca Elina Svitolina (14/15).

Jucătoarea cehă Karolina Pliskova, acum locul 3 în ierarhia internaţională, a fost vizată de 28 de controale (11/17).

Altă jucătoare cehă de top, Petra Kvitova, a fost supusă la 23 de controale (6/17). Japoneza Naomi Osaka, fost lider mondial, a fost controlată de 21 de ori (8/13). Americanca Sofia Kenin, recenta câştigătoare la Australian Open, a fost controlată de 22 de ori (5/17).

Rusoaica Maria Şarapova a fost controlată de 12 ori (2/10), iar altă veterană, americanca Serena Williams, de unsprezece ori (6/5)

Sârbul Novak Djokovic, numărul 1 mondial al tenisului masculin, a fost controlat de 24 de ori (10/14). Spaniolul Rafael Nadal, locul 2 ATP, a fost controlat de 29 de ori (12/17), la fel ca elveţianul Roger Federer, ocupantul poziţiei a treia în ierarhia internaţională (9/20).
AGERPRES (AS/editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale