Tenis: Sorana Cîrstea - Nu m-am gândit la clasamentul ei, m-am concentrat asupra jocului meu

Tenis: Sorana Cîrstea - Nu m-am gândit la clasamentul ei, m-am concentrat asupra jocului meu

Jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea a declarat că nu s-a gândit deloc la poziția pe care ocupă Karolina Pliskova în clasamentul WTA și s-a concentrat doar asupra evoluției sale în meciul susținut joi și câștigat în optimile turneului WTA de la Beijing.

''Nu m-am gândit deloc la clasamentul ei, m-am concentrat asupra jocului meu astăzi. Am jucat bine în ultima vreme, dar poate rezultatele nu au venit așa repede cum am sperat. Dar am muncit bine, am făcut lucrurile cum trebuie și mi-am spus mereu că munca va da rezultate în cele din urmă'', a spus Cîrstea după victoria cu 6-1, 7-5 în fața cehoaicei Karolina Pliskova, numărul patru mondial.

Pentru Sorana a fost prima victorie în fața unei jucătoare de Top 5 în ultimii patru ani.

Cîrstea a câștigat după ce a avut o revenire remarcabilă în setul al doilea, în care a și-a adjudecat ultimele cinci ghemuri.

"Antrenorul meu (Adrian Cruciat, n. red.) mi-a spus că eram condusă cu 5-2 și 40-0 în setul secund și nu am realizat acest lucru. Am jucat punct cu punct și am încercat să nu mă gândesc la scor. Am încercat să joc mingea potrivită la momentul potrivit'', a mai spus Cîrstea.

"Cred că mi-a reușit, deoarece nu am pus niciun fel de presiune pe mine. Nu am simțit-o ca pe o revenire, deoarece nu eram conștientă de scor. Dar a fost cu siguranță frumos să termin în două seturi'', a subliniat românca.

Cîrstea a fost impresionantă în toate colțurile terenului, câștigând aproape 70 de procente din puncte cu primul său serviciu, în timp ce Pliskova a avut o zi mai slabă la serviciu, cu doar 44% din primul serviciu în teren, potrivit site-ului WTA.

În sferturi, Sorana Cîrstea o va înfrunta pe Jelena Ostapenko (N. 9), letona profitând de abandonul chinezoaicei Shuai Peng, după doar trei ghemuri (3-0).

Baltica a câștigat singurul meci direct cu Cîrstea, recent, în turul al doilea la US Open, cu 6-4, 6-4.

''Este o jucătoare mare, a jucat foarte, foarte bine în ultima vreme, în special aici în Asia'', a caracterizat-o Cîrstea pe letonă.

"Va trebui să dau tot ce pot mâine și să încerc să în fac jocul meu agresiv, iar în final vom vedea cine este mai bună'', a declarat Cîrstea.

Cîrstea a făcut pereche cu Ostapenko la dublu atât la Seul, unde cele două au pierdut în sferturile de finală, cât și la Beijing, unde au pierdut în primul tur în fața cuplului Monica Niculescu/Su-Wei Hsieh.

AGERPRES (autor: Mihai Țenea, editor: Mihai Dragomir, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 Lucruri pe care nimeni nu le spune la televizor și nu numai...