Tenis: Sorana Cîrstea, a treia româncă optimi la BRD Bucharest Open 2018

Tenis: Sorana Cîrstea, a treia româncă optimi la BRD Bucharest Open 2018

Sorana Cîrstea (65 WTA), cap de serie 5, a devenit a treia din jucătoare din România care s-a calificat marţi în optimile turneului de tenis BRD Bucharest Open 2018 de la Arenele BNR, graţie victoriei cu 6-3, 6-3 contra turcoaicei Cagla Buyukakcay (195 WTA).

Sorana a început cu stângul meciul şi a pierdut primul ghem pe serviciul propriu, după care s-a redresat imediat, a făcut rebreak, dar sarabanda break-urilor a continuat până la 2-2. Românca a fost prima care şi-a făcut serviciul şi a preluat conducerea cu 3-2 şi apoi cu 4-2, după ce a rupt din nou serviciul adversarei. Greşelile neforţate a reapărut în jocul Soranei şi şi-a pierdut din nou serviciul, dar a revenit cu un rebreak şi a condus cu 5-3. Românca a servit pentru set, nu a mai făcut greşeli gratuite şi a pus capăt ostilităţilor cu 6-3 după 32 de minute, în faţa unui adversare care a încercat doar să returneze toate mingile peste fileu.

Setul doi a început cu Buyukakcay la serviciu şi în ghemul trei, Sorana a reuşit un break şi a preluat iniţiativa cu 2-1. Favorita numărul cinci a condus cu 3-1, a avut mai multe mingi de break în ghemul cinci, pentru 4-1, dar turcoaica a revenit şi scorul a devenit 3-2. S-a ajuns la 5-3, iar pe serviciul turcoaicei, Sorana a făcut break şi a încheiat meciul cu 6-3, 6-3 după o oră şi 18 minute de joc.

În turul 2, Sorana Cîrstea va juca împotriva belgiencei de origine ucraineană Maryna Zanevska (166 WTA), cu care nu a mai jucat la simplu. Sorana are asigurat un cec de 3.310 dolari şi 30 puncte WTA pentru calificarea în turul doi.

Celelalte două românce calificate marţi în optimi sunt Mihaela Buzărnescu, a doua favorită, şi Irina Bara, venită din faza preliminară. AGERPRES/(autor: Teodor Ciobanu, editor: Mihai Ţenea, editor online: Simona Aruştei)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Priviți, „dihăniile” HIMARS au început să „lucreze” asupra armatei ruse!

2 VIDEO Un soldat rus, lovit de o grenadă în timp ce îşi făcea nevoile

3 Serviciu secret / Putin nu mai are viață lungă

4 Cât de aproape e criza economică. Un expert explică ce-i aşteaptă pe români şi cum a scăpat inflaţia de sub control

5 VIDEO Rachetele HIMARS primite de Ucraina din SUA au distrus posturile de comandă rusești din Donbas