Tenis: Sorana Cîrstea, calificată în turul al doilea la Roland Garros

Tenis: Sorana Cîrstea, calificată în turul al doilea la Roland Garros

Jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea a confirmat forma bună pe care o are în ultima vreme şi s-a calificat în runda a doua a turneului de la Roland Garros, luni, la Paris, după ce a învins-o pe britanica Johanna Konta, cap de serie numărul 19, cu 7-6 (5), 6-2.

Cîrstea (31 ani, 54 WTA), finalistă sâmbătă la Strasbourg, a obţinut victoria după o oră şi 30 de minute la al doilea turneu de Mare Şlem al anului.

În primul set, Konta a reuşit să se desprindă la un moment dat la 3-1, apoi a avut 4-2, dar Sorana a revenit şi reechilibrat disputa, după trei ghemuri la rând. Setul a ajuns în tiebreak, unde Cîrstea a dominat ostilităţile, câştigând cu 7-5.

Actul secund a fost controlat în totalitate de Sorana, care s-a impus cu 6-2.

Dacă situaţia a fost echilibrată la mingile direct câştigătoare, 21-20 pentru Konta, britanica a comis mai multe erori neprovocate, 30-16.

Cele două jucătoare sunt acum la egalitate, 2-2. Johanna Konta (30 ani, 20 WTA) s-a impus în 2017, la Mamaia, în Fed Cup, cu 6-2, 6-3, şi câteva luni mai târziu, la Eastbourne, în turul al doilea, cu 6-2, 6-2. Prima victorie a Soranei s-a înregistrat anul trecut, în turul secund la US Open, cu 2-6, 7-6 (5), 6-4.

Cîrstea şi-a asigurat un cec de 84.000 de euro şi 70 de puncte WTA.

Următoarea adversară a româncei va fi belgianca Alison van Uytvanck sau italianca Martina Trevisan.

Cîrstea este a doua româncă ajunsă în turul al doilea la Roland Garros, după Ana Bogdan. Patricia Ţig a fost învinsă în primul tur de Naomi Osaka, japoneza urmând să o înfrunte acum pe Ana Bogdan.

Tot luni sunt programate să joace în primul tur Mihaela Buzărnescu, împotriva olandezei Arantxa Rus, şi Irina Begu, contra americancei Serena Williams.

În primul tur va mai juca Irina Bara, împotriva australiencei Astra Sharma.
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /