Tenis: Sorana Cîrstea, calificată în turul al doilea la US Open

Tenis: Sorana Cîrstea, calificată în turul al doilea la US Open

Jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea s-a calificat, marți, în runda a doua a turneului US Open, ultimul de Mare Șlem al anului, după ce a învins-o pe olandeza Lesley Kerkhove cu scorul de 6-1, 6-3, la arenele Flushing Meadows din New York.

Cîrstea (27 ani, 54 WTA) s-a impus într-o oră și 14 minute de joc efectiv în fața unei adversare venite din calificări, cu o scurtă întrerupere la 4-2 în setul secund din cauza unor picături de ploaie.

Cîrstea a avut 4 ași și 4 duble greșeli, iar Kerkhove nu a reușit să transforme niciuna din cele 8 mingi de break create.

Cîrstea a mai învins-o pe Kerkhove (25 ani, 171 WTA) anul trecut, la turneul ITF de la Versmold (Germania, 50.000 dolari), cu 7-6 (6), 6-3, în sferturi.

Cea mai bună performanță pentru Cîrstea la Flushing Meadows este turul al treilea, atins în 2009. Anul trecut a pierdut în primul tur, iar în 2015 nu a participat.

Românca și-a asigurat un cec de 86.000 dolari și 70 de puncte WTA. În turul secund, Cîrstea va avea o adversară foarte dificilă, învingătoarea dintre Jelena Ostapenko (Letonia), a 12-a favorită, și Lara Arruabarrena (Spania).

AGERPRES (editor: Mihai Țenea, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”