Tenis: Sorana Cîrstea, în turul al doilea al calificărilor la Beijing (WTA)

Tenis: Sorana Cîrstea, în turul al doilea al calificărilor la Beijing (WTA)

Jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea a învins-o pe americanca Varvara Lepchenko cu 4-6, 6-4, 7-6 (2), vineri, în prima rundă a calificărilor pentru tabloul principal de simplu al turneului WTA de la Beijing, dotat cu premii totale de 8.285.274 dolari.

Cîrstea (28 ani, 57 WTA) a reuşit să câştige după două ore şi 29 de minute, după ce a salvat trei mingi de meci în setul decisiv, la 5-4 pentru Lepchenko (32 ani, 105 WTA), pe serviciul acesteia.

Cîrstea are acum 3-2 în meciurile directe, cu victorii în ultimele două confruntări.

Ana Bogdan (25 ani, 81 WTA) a fost învinsă de ucraineanca Daiana Iastremska (18 ani, 110 WTA) cu 6-2, 6-4.

Meciul dintre Monica Niculescu (31 ani, 82 WTA) şi Zarina Dias (24ani, 92 WTA) a fost întrerupt de ploaie după primul set, adjudecat de kazahă cu 7-6 (4).

Ana Bogdan s-a ales cu 3.705 dolari şi 2 puncte WTA, iar Cîrstea şi-a asigurat un cec de 6.375 dolari şi 20 de puncte WTA. Adversara Soranei din turul decisiv al calificărilor va fi slovena Polona Hercog sau australianca Lizette Cabrera.

Pe tabloul principal de simplu se află două românce, Simona Halep, numărul unu mondial, calificată direct în turul secund, unde o va avea ca adversară pe câştigătoarea întâlnirii dintre grecoaica Maria Sakkari şi croata Donna Vekic, şi Mihaela Buzărnescu, care va juca împotriva belarusei Aleksandra Sasnovici.
AGERPRES (autor: Mihai Ţenea, editor: Mihai Dragomir, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...