Tenis: Sorana Cîrstea, învinsă în turul al treilea la Australian Open

Tenis: Sorana Cîrstea, învinsă în turul al treilea la Australian Open

Jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea a fost învinsă de cehoaica Marketa Vondrousova cu 6-2, 6-4, în runda a treia a turneului Australian Open, vineri, la Melbourne.

Foto: (c) Asanka Brendon Ratnayake / REUTERS

Cîrstea (30 ani, 68 WTA) s-a înclinat după o oră şi 25 de minute în faţa favoritei numărul 19 a turneului (21 ani, 20 WTA).

Românca a avut parte de un început de meci bun, a condus cu 1-0 şi 2-1, dar apoi a pierdut controlul şi a cedat cinci ghemuri la rând, Vondrousova, finalistă la Roland Garros în 2019, câştigând setul cu 6-2.

În actul al doilea, Cîrstea şi-a făcut serviciul în ghemul de debut, apoi Voundrousova s-a desprins la 3-1, Sorana a reuşit egalarea, la 4-4, dar şi-a pierdut apoi serviciul la capătul unui ghem lung, cehoaica încheind conturile cu 6-4.

Cîrstea a încheiat cu o dublă greşeală, în timp ce Vondrousova a avut un as şi 5 duble greşeli. Cehoaica a fost net superioară la punctele făcute cu primul serviciu (75%-54%), în timp ce Sorana a avut un plus la serviciul al doilea (47%-42%). Dacă la capitolul winners situaţia a fost echilibrată (20-19 pentru cehoaică), românca a făcut mult mai multe erori neforţate (38-17).

Sorana Cîrstea, care a realizat în 2017 cea mai bună performanţă a sa la Melbourne, optimile de finală, va primi un cec de 215.000 dolari australieni şi 130 de puncte WTA.

Tot vineri, Simona Halep, a doua favorită, va juca în turul al treilea cu rusoaica Veronika Kudermetova, cap de serie numărul 32.
AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...