Tenis: Sorana Cîrstea s-a oprit în sferturi la Beijing (WTA)

Tenis: Sorana Cîrstea s-a oprit în sferturi la Beijing (WTA)

Jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea a fost învinsă de letona Jelena Ostapenko, în două seturi, cu 6-4, 6-4, vineri, în sferturile de finală ale turneului WTA de la Beijing, dotat cu premii totale de 6.381.679 dolari.

Cîrstea (27 ani, 44 WTA) s-a înclinat în fața numărului opt mondial (20 ani) după o oră și 24 de minute.

Primele trei ghemuri au însemnat tot atâtea break-uri, iar apoi Ostapenko s-a desprins la 4-1. Au urmat alte trei break-uri, dar în cele din urmă letona s-a impus cu 6-4.

În setul secund, Sorana a început bine și a condus cu 1-0, dar apoi Ostapenko a luat următoarele trei ghemuri (1-3). Românca a revenit și a egalat, 3-3, dar apoi și-a pierdut din nou serviciul, deși a condus cu 40-0. Baltica și-a adjudecat și setul secund tot cu 6-4.

Cîrstea a suferit în special la serviciu având doar 47 de procente la punctele cu primul serviciu, față de 68 Ostapenko. Letona a comis nu mai puțin de 7 duble greșeli în acest meci.

Jelena Ostapenko și Sorana Cîrstea s-au mai întâlnit o singură dată în circuitul profesionist, anul acesta, în turul al doilea al Openului Statelor Unite, reprezentanta Letoniei impunându-se în două seturi simetrice: 6-4, 6-4. Cîrstea a făcut pereche cu Ostapenko la dublu atât la Seul, unde cele două au pierdut în sferturile de finală, cât și la Beijing, unde au pierdut în primul tur în fața cuplului Monica Niculescu/Su-Wei Hsieh.

Cîrstea va primi un cec de 149.138 dolari și 215 puncte WTA pentru participare.

În semifinale, Ostapenko o va întâlni pe Simona Halep (26 ani, numărul doi mondial), pe care a învins-o anul acesta în dramatica finală de la Roland Garros, cu 4-6, 6-4, 6-3.

AGERPRES (autor: Mihai Țenea, editor: Mihai Dragomir)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria