Tenis: Spaniolul Rafael Nadal nu îşi va apăra titlul la US Open

Tenis: Spaniolul Rafael Nadal nu îşi va apăra titlul la US Open

Tenismanul spaniol Rafael Nadal, numărul 2 mondial şi deţinătorul trofeului la US Open, a anunţat marţi, pe reţelele de socializare, că nu îşi va apăra titlul la New York în acest an, din cauza condiţiilor sanitare incerte şi a noului calendar pe care îl consideră "o nebunie", informează AFP.

"După o analiză atentă, am decis să nu particip la US Open în acest an. Situaţia sanitară este încă foarte complicată în întreaga lume, cu cazuri de Covid-19 şi noi focare epidemice care par scăpate de sub control", a scris jucătorul iberic, cu 19 titluri de Mare Şlem în palmares, pe contul său de Twitter.

"Ştim că actualul calendar, după patru luni fără să se joace, este o nebunie", a adăugat Nadal, în condiţiile în care US Open este programat să debuteze pe 31 august şi va fi urmat de turneul de la Roland Garros, care nu s-a putut disputa în luna mai, aşa cum era programat iniţial, ci va avea loc începând cu data de 27 septembrie.

"Este o decizie pe care nu am dorit niciodată să o iau, dar de această dată îmi urmez inima, care îmi spune că deocamdată este de preferat să nu călătoresc", a continuat Nadal.

Decizia lui Rafael Nadal nu este chiar o surpriză, în condiţiile în care ibericul îşi exprimase în mai multe rânduri rezervele în privinţa participării la US Open în acest an, iar faptul că turneul american are loc cu puţin timp înaintea celui de la Roland Garros, competiţia sa favorită, pe care a câştigat-o de 12 ori până acum, a influenţat cu siguranţă decizia sa.

Organizatorii US Open mizează, în schimb, pe prezenţa numărului unu mondial, sârbul Novak Djokovic, care figurează pe lista participanţilor comunicată marţi, alături de alţi şase jucători din Top 10 ATP, printre care austriacul Dominic Thiem, rusul Daniil Medvedev, grecul Stefanos Tsitsipas şi germanul Alexander Zverev.
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Amănunte care dau fiori / Germania se pregătește să asigure transferul a 800.000 de militari ai alianței spre Est

2 Din 2020 și până în prezent, diferența dintre PIB-ul SUA și cel chinez s-a mărit de la aproximativ 5 trilioane de dolari la 10 trilioane de dolari în …

3 De ce nu au reușit românii să facă față turcilor în evul mediu. Motivele pentru care victoriile românești se terminau cu pierderea tronului

4 VIDEO Totul despre tentativa de asasinat asupra fostului președinte al SUA / Momentul filmat în care s-a tras asupra lui Donald Trump la un miting de ca…

5 Foarte interesante amănunte!