Tenis: Spaniolul Roberto Bautista Agut compară carantina pentru Australian Open ca o închisoare cu Wi-Fi

Tenis: Spaniolul Roberto Bautista Agut compară carantina pentru Australian Open ca o închisoare cu Wi-Fi

Tenismanul spaniol Roberto Bautista Agut a criticat măsurile de siguranţă impuse de statul Victoria înaintea turneului Australian Open, primul de Grand Slam al anului, comparând carantina de la hotel cu o închisoare cu internet wireless gratuit, transmite Reuters.

''E ca şi cum ai fi la închisoare. E acelaşi lucru, dar cu Wi-Fi. Aceşti oameni nu au nicio idee despre tenis şi despre antrenamente, e un dezastru complet. Acest control total nu e de la Tennis Australia, vine de la guvern'', a declarat Bautista Agut, nr. 13 mondial, pentru canalul israelian Sport 5.

Pasagerii a trei curse charter care au ajuns la Melbourne au intrat într-o carantină strictă, din cauza unor teste pozitive la noul coronavirus înregistrate după sosire, iar peste 70 de jucători nu mai pot ieşi din hotel să se antreneze timp de 14 zile, înaintea turneului Australian Open, care va debuta pe 8 februarie.

Jucători de top, precum Novak Djokovic, ar fi cerut efectuarea carantinei în locuinţe private dotate cu teren de tenis, dar premierul statului Victoria, Daniel Andrews, a exclus orice fel de excepţii la protocoalele impuse pentru a opri răspândirea COVID-19.

Sfertfinalist în 2019 la Australian Open, Bautista Agut a adăugat că aceste condiţii de carantină vor afecta jucătorii mental şi fizic: ''Este dificil şi cred că va trebui să lucrăm mult la partea mentală şi să avem răbdare''.

Pe de altă parte, cehoaica Barbora Strycova, semifinalistă la Wimbledon în 2019, susţine protocoalele stricte de sănătate şi s-a obişnuit cu ele: ''Mă antrenez de două ori pe zi, citesc cărţi, intru pe reţelele de socializare şi mă uit la TV. Nu mă prea pot plânge. Trebuie să trec prin asta şi încerc să fiu cat de pozitivă pot fi''. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Ucraina a doborât în două zile avioane multirol rusești în valoare de peste 130 de milioane de dolari

2 VIDEO Hai cu dezmembrarea! / O uzină rusă anunță că a trimis un tren cu tancuri de ultimă generație în Ucraina

3 De citit! Foarte interesante amănunte de la vârful Rusiei!

4 VIDEO Un analist militar rus s-a scăpat la TV: Ucraina va câștiga răboiul. Intenționează să lupte până la ultimul om / Oricât de mult am urî să recunoa…

5 Războiul care nu se vede....