Tenis: Stefanos Tsitsipas va uza de popularitatea sa pentru a aduce un turneu ATP în Grecia

Tenis: Stefanos Tsitsipas va uza de popularitatea sa pentru a aduce un turneu ATP în Grecia

Tenismanul grec Stefanos Tsitsipas, aflat în top 20 mondial, va uza de faima sa în creştere şi de popularitatea sa pentru a aduce un turneu ATP în Grecia, după aproape 25 ani de pauză, relatează Reuters.

Atena a găzduit un turneu ATP între 1986 şi 1994 şi unul WTA între 1986 şi 1990, dar de atunci fanii au putut vedea numai la televizor jucătorii lor de top sau călătorind la turneele din străinătate.

Tsitsipas, 20 ani, nr. 15 mondial, plănuieşte să aducă din nou un turneu ATP la Atena în următorii ani: ''Cred că dacă lucrurile merg ca până acum, vom vedea un turneu ATP 250 sau 500 în următorii trei, patru sau cinci ani la Atena, după părerea mea. Ştiu că lumea de acasă vrea să facă asta şi ei mi-au arătat un proiect despre cum va arăta acest turneu. A fost fascinant, pentru că este la Atena, dar locaţia m-a surprins, pentru că este o idee inteligentă de a găzdui acolo un turneu''.

Aflat la New York, unde grecul a fost eliminat în turul 2 al US Open, Tsitsipas a opinat că turneul s-ar putea desfăşura în lunile februarie, aprilie sau octombrie-noiembrie.

Fotbalul şi baschetul sunt cele mai populare spoturi din Grecia, dar tenisul are o cotă tot mai mare datorită rezultatelor lui Tsitsipas şi a Mariei Sakkari, numărul 30 WTA.

Tsitsipas este primul grec care a intrat în top 100, în timp ce Sakkari se apropie de recordul lui Eleni Daniilidou, fostă nr. 14 mondial în 2003.

Jucătorul grec este încrezător că viitorul va fi luminos pentru tenisul din Grecia: ''Putem reuşi mult mai mult decât până acum şi va fi o zi de neuitat când poate Maria şi cu mine vom fi nr. 1 în clasamentele WTA şi ATP''. AGERPRES/(autor: Teodor Ciobanu, editor Mihai Ţenea, editor online: Alexandru Cojocaru)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...