Tenis: Ştiam că pot câştiga, a declarat Halep după victoria în faţa polonezei Linette, la Roland Garros

Tenis: Ştiam că pot câştiga, a declarat Halep după victoria în faţa polonezei Linette, la Roland Garros

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, campioana en titre, a declarat că ştia că poate câştiga meciul cu Magda Linette, în faţa căreia s-a impus în cele din urmă în trei seturi, joi, în runda a doua a turneului de Mare Şlem de la Roland Garros.

Halep a obţinut o victorie în trei seturi şi în primul tur, în faţa australiencei Ajla Tomljanovic.

"Acest meci a fost diferit, deoarece am condus şi am avut şi puncte de meci. Am fost încrezătoare că voi câştiga. Ştiam că sunt capabilă să câştig. Astfel, în setul al treilea mi-am spus să fiu calmă, să îmi fac în continuare jocul, ca în primele două seturi, nu conta că l-am pierdut pe al doilea'', a declarat Halep, calificată în turul al treilea (şaisprezecimi de finală) la Paris pentru al patrulea an la rând.

''Am încercat să deschid unghiurile mai mult, deoarece ea juca foarte, foarte bine mingile de aproape. Am încercat, de asemenea, să joc mai mult cu primul serviciu. Cred că am fost mai puternică din punct de vedere mental şi am reuşit să câştig", a explicat Halep, citată de site-ul WTA.

Românca s-a referit şi la faptul că a fost prima sa confruntare cu Magda Linette: "Nu ştiam la ce să mă aştept, deoarece nu am mai jucat împotriva ei şi nu ştiam cum va veni mingea. Cu siguranţă a făcut un meci mare, nivelul a fost unul foarte înalt''.

"Vreau să o felicit, deoarece a luptat până la final. Cred că e un lucru mare şi va fi bine pentru încrederea ei în perspectiva turneelor viitoare", a adăugat Simona Halep.

Campioana s-a arătat bucuroasă de faptul că a rămas în cursa pentru titlu la Roland Garros: ''În primul rând, e bine că sunt încă în turneu. În al doilea rând, mă pot bucura de mai multe meciuri, sunt relaxată. Am câştigat titlul, iar acum trebuie să vă dacă sunt capabilă să reuşesc din nou. Mă motivez în fiecare zi, încerc să mă forţez de fiecare dată şi cred că e mai frumos anul acesta".

Simona Halep s-a calificat în runda a treia a turneului de Mare Şlem parizian, joi, după o victorie în trei seturi în faţa polonezei Magda Linette, cu 6-4, 5-7, 6-3 .

În turul următor, Halep o va înfrunta pe învingătoarea dintre sârboaica Aleksandra Krunic şi ucraineanca Lesia Ţurenko. Meciul s-a întrerupt, joi, din cauza întunericului, după două ore şi 25 de minute, la scorul de 6-6 în setul decisiv, după ce Krunic s-a impus cu 7-5 în primul act, iar Ţurenko a câştigat setul secund cu 7-5. Krunic a ratat o minge de meci la scorul de 6-5 în decisiv.
AGERPRES (AS-autor: Mihai Ţenea, editor: Mihai Dragomir, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?