Tenis: Tecău şi Krawietz, calificaţi în sferturile probei masculine de dublu la Roland Garros

Tenis: Tecău şi Krawietz, calificaţi în sferturile probei masculine de dublu la Roland Garros

Perechea româno-germană Horia Tecău/Kevin Krawietz s-a calificat în sferturile de finală ale probei masculine de dublu din cadrul turneului de tenis de la Roland Garros, al doilea de Mare Şlem al anului, după ce au învins, sâmbătă, la Paris, cuplul Jamie Murray (Marea Britanie)/Bruno Soares (Brazilia), cu 6-3, 3-6, 6-3.

Tecău şi Krawietz, capi de serie numărul nouă, au obţinut victoria în faţa favoriţilor numărul şapte după o oră şi 37 de minute. Jamie Murray şi Bruno Soares au atins semifinalele la Australian Open anul acesta.

Un break a făcut diferenţa în fiecare set. În primul act, Tecău şi partenerul său au câştigat contra serviciului la 2-1 şi s-au desprins la 4-1, impunându-se cu 6-3. În setul al doilea, Murray şi Soares au făcut break la 4-3, câştigând cu 6-3. În decisiv, Tecău şi Krawietz au făcut break în ghemul al doilea, începând setul cu 3-0, după care au păstrat ecartul şi au câştigat cu 6-3.

Învingătorii au reuşit 8 aşi, dar au făcut şi 7 duble greşeli, faţă de 4 ale adversarilor. Tecău şi Krawietz au fost mai buni cu primul serviciu, iar Murray şi Soares cu al doilea.

Tecău şi Krawietz şi-au asigurat un cec de 49.853 de euro şi 360 de puncte ATP al dublu.

În sferturi, perechea româno-germană va juca împotriva columbienilor Juan Sebastian Cabal/Robert Farah, care au trecut în optimi de australienii Max Purcell/Luke Saville cu 6-4, 6-3.

Pe 25 aprilie, Horia Tecău şi Kevin Krawietz au fost învinşi de Cabal şi Farah, cu 6-4, 6-2, în finala turneului de la Barcelona.

Tecău şi Krawietz au două finale jucate anul acesta, la Rotterdam şi Barcelona.

Cel mai bun rezultat al lui Tecău la Roland Garros a fost sfertul de finală din 2015, în timp Krawietz are două titluri consecutive, în 2019 şi 2020, alături de conaţionalul Andreas Mies.
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Care sunt „șansele” de a fi mobilizat, în funcție de vârsta și pregătirea militară pe care le ai, dacă se sună mobilizarea generală

2 Zvonuri picante și speculații despre infidelitate și criză conjugală la vârful monarhiei britanice

3 Se deschide o nouă porțiune din Autostrada Bucureștiului A0: „luni, 15 aprilie, de la ora 14.00!”

4 Foarte interesante amănunte...

5 VIDEO „Vladimir Putin va ataca un stat NATO. V-o dau în scris. Nu mâine, nu poimâine, dar se va întâmpla”