Tenis: Tecău și Rojer, calificați în finala probei de dublu la Cincinnati

Tenis: Tecău și Rojer, calificați în finala probei de dublu la Cincinnati

Perechea formată din tenismanul român Horia Tecău și olandezul Jean-Julien Rojer s-a calificat, sâmbătă, în finala probei de dublu din cadrul turneului ATP World Tour Masters 1.000 de la Cincinnati (Ohio), dotat cu premii totale de 4.362.385 dolari, în urma victoriei cu 6-3, 7-6 (5) în fața fraților americani Bob și Mike Bryan.

Tecău și Rojer, capi de serie numărul cinci, s-au impus într-o oră și 18 minute în meciul cu favoriții numărul doi. Învingătorii au avut 7 ași în acest meci, față de 4 pentru americani, dar cuplul româno-olandez a făcut și 3 duble greșeli (2 pentru gemenii Bryan).

Serviciul a fost determinant pentru acest meci, în care americanii nu și-au creat nicio minge de break, iar Tecău și Rojer au avut două, una transformată în primul set.

A fost a doua victorie consecutivă pentru Tecău și Rojer în fața perechii americane, după cea din semifinalele Turneului Campionilor de anul trecut (6-4, 6-4), cuplul româno-olandez câștigând apoi trofeul. Frații Bryan s-au impus în primele patru confruntări, în optimi la Mastersul de la Madrid, în sferturi la Mastersul de la Cincinnati, în semifinalele Mastersului de la Paris și în grupă la Turneul Campionilor, toate în 2014.

În finală, Tecău și Rojer vor înfrunta perechea croato-braziliană Ivan Dodig/Marcelo Melo, care a trecut în semifinală cu 6-4, 6-1 de canadienii Daniel Nestor/Vasek Pospisil. Bilanțul meciurilor directe este egal, după o victorie reușită de Dodig și Melo în semifinale la Roland Garros, anul trecut, și una realizată de Tecău și Rojer în grupă la Turneul Campionilor de anul trecut.

Tecău și Rojer și-au asigurat un cec de 126.550 și 600 de puncte ATP. Tecău, vicecampion olimpic la Rio, mai are un titlu câștigat la Cincinnati, în 2012, alături de suedezul Robert Lindstedt.

AGERPRES (editor: Mihai Țenea, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Rusia a decis unilateral să mute granița cu Lituania și Finlanda, în Marea Baltică

2 VIDEO „Bătrânul” lansator APR-40 din România, surpriza de pe frontul din Ucraina

3 Un scandal sexual care ia amploare / După jurnalistă, alte două femei îl acuză pe Răzvan Băltăreţu că nu le-a respectat consimțământul

4 Rusia trece la următorul nivel? / „Ar fi sfârșitul păcii și al stabilității în regiune” / Putin este cu ochii pe insula suedeză Gotland

5 Foarte interesante amănunte...