Tenis: Tecău și Rojer, calificați în sferturile probei de dublu la Geneva (ATP)

Tenis: Tecău și Rojer, calificați în sferturile probei de dublu la Geneva (ATP)

Perechea formată din tenismanul român Horia Tecău și olandezul Jean-Julien Rojer s-a calificat, luni, în sferturile de finală ale probei de dublu din cadrul turneului ATP de la Geneva, dotat cu premii totale de 482.060 euro, după 7-6 (5), 7-6 (3) cu olandezii Wesley Koolhof/Matwe Middelkoop.

Tecău și Rojer, principalii favoriți ai probei, s-au impus într-o oră și 47 de minute, în care au salvat toate cele șapte mingi de break pe care le-au avut adversarii. De fapt, în acest meci nu s-a câștigat niciun ghem contra serviciului, diferența făcându-se în tie break de fiecare dată.

Fiecare pereche a avut câte 3 ași, iar cuplul româno-olandez a făcut și două duble greșeli. De remarcat și procentajul scăzut de reușită al primului serviciu la cuplul Tecău/Rojer, doar 56%.

Cele două cupluri sunt acum la egalitate, 2-2, după ce Koolhof și Middelkoop s-au impus în sferturi la Sydney, cu 7-6 (4), 2-6, 11-9, Tecău și Rojer au câștigat la Australian Open, în turul II, cu 6-3, 6-4, iar olandezii au învins din nou în semifinale la Rotterdam, cu 6-4, 6-3, toate meciurile având loc anul acesta.

Tecău și Rojer și-au asigurat un cec de 4.260 euro și 45 de puncte ATP, urmând ca în sferturi să înfrunte câștigătorii meciului dintre perechile Joao Sousa (Portugalia)/Constantin Sturdza (Elveția) — Philipp Petzschner (Germania)/Alexander Peya (Austria).

Banca Eric Sturdza este principalul sponsor al turneului de la Geneva.

AGERPRES (autor: Mihai Țenea, editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Simona Aruștei)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fosta țiitoare a lui Dragnea s-a combinat cu fostul patron de la Sensiblu

2 VIDEO Priviți, soldații ucraineni folosesc obuzierele italiene FH70, dar trag cu muniție produsă în Finlanda!

3 ULTIMA ORĂ E disperare mare! / Rusia scoate din depozitele armatei și prima generaţie a lui T-80!

4 VIDEO „Nu putem cuceri orașe mari” / Din nou un analist militar spune adevărul la televiziunile rusești

5 VIDEO „Nu mai are fiere, splină, o parte din ficat, coastele i-au pătruns în plămâni” / Patru polițiști de la SAS, reținuți după ce au bătut un bărbat c…