Tenis: Tecău și Rojer s-au oprit în optimile probei masculine de dublu la US Open

Perechea alcătuită din tenismanul român Horia Tecău și olandezul Jean-Julien Rojer au fost învinși de cuplul Robert Lindstedt (Suedia)/Aisam Al-Haq Qureshi (Pakistan), cu 6-3, 7-6 (4), luni, în optimile probei masculine de dublu din cadrul turneului US Open, ultimul de Mare Șlem al anului.

Tecău și Rojer, favoriții numărul cinci ai probei, au cedat după o oră și 38 de minute.

Din punct de vedere statistic, meciul a fost unul foarte echilibrat, diferența fiind făcută la punctele reușite cu al doilea serviciu (67%, respectiv 56%). Fiecare pereche a reușit câte 28 de mingi direct câștigătoare, învinșii au avut 13 erori neforțate, iar învingătorii 14. Tecău și Rojer au reușit doar doi ași și au comis 6 duble greșeli, iar învingătorii au avut 5 ași și 4 duble greșeli.

Horia Tecău a ajuns anul trecut până în sferturi la Flushing Meadows, cea mai bună perfomanță a sa la US Open, pe care a mai reușit-o și în 2011, alături de suedezul Robert Lindstedt.

Tecău și Rojer vor primi 40.000 de dolari și 180 de puncte ATP. Dacă Tecău l-a avut în trecut partener pe Lindstedt, Rojer a făcut pereche o perioadă cu pakistanezul Qureshi.

Tecău și Rojer au avut anul acesta evoluții modeste la turneele de Mare Șlem față de anul trecut, sfert de finală la Australia Open, turul al doilea la Roland Garros, primul tur la Wimbledon și optimi la US Open. În 2015, perechea româno-olandeză a bifat semifinale la Melbourne și Roland Garros, titlu la Wimbledon și sferturi la New York.

AGERPRES (editor: Mihai Țenea, editor online: Ada Vîlceanu)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 „Nu vă cunoaşteţi locul în ierarhie. Am eu grijă să vorbesc cu Coarnă să aibă grijă de voi!” / Cum i-au amenința…

2 Securist împuțit! În Grecia, Cataramă a purtat mască non-stop! În România a făcut miting contra purtării ei!

3 CCR, asasinii României / Bombe epidemiologice în toată țara: sute de bolnavi sau suspecți de infectare cu Covid-…

4 Hideg și Burci au fugit în Emirate cu un avion de marfă

5 VIDEO Ciolacu vrea „adevărul” despre incidentul cu deputații PSD!!! Uite, boule, adevărul!