Tenis: Terenul 'Margaret Court' de la Australian Open ar trebui să primească alt nume, susţine Andy Murray

Tenis: Terenul 'Margaret Court' de la Australian Open ar trebui să primească alt nume, susţine Andy Murray

"Margaret Court Arena", unul dintre terenurile principale de la Australian Open, ar trebui să primească alt nume, deoarece "mulţi oameni" au fost jigniţi de fosta campioană australiană cu declaraţiile ei controversate despre apartheid sau homosexualitate, a afirmat tenismanul britanic Andy Murray, citat de AFP.

Valorile lui Margarert Court "nu sunt cele pe care tenisul le apără", a declarat, pentru site-ul Pridelife.com, fostul lider mondial, care nu mai este printre primii 100 de jucători ai lumii, după ce operaţiile la şold l-au împins să-şi anunţe retragerea la începutul anului trecut, înainte de a reveni asupra acestei decizii.

Margaret Court, 78 de ani, deţine recordul absolut de turnee de Mare Şlem câştigate, 24. Devenită pastor penticostal în oraşul australian Perth, ea a fost aspru criticată fiind că a elogiat sistemul de apartheid în Africa de Sud, a declarat că "tenisul este plin de lesbiene", iar copiii transgender sunt "opera diavolului".

Murray, de cinci ori finalist la Australian Open, consideră benefic faptul că mai mulţi jucători s-au exprimat în legătură cu acest subiect.

Întrebat despre eventualitatea schimbării numelui acestui teren, Murray s-a arătat favorabil acestei idei: "Cred că sportul ar trebui să se gândească la asta."

"Când vii la Australian Open, vrei să te concentrezi asupra tenisului tău, iar opiniile exprimate de doamna Court te împiedică să faci asta", a estimat scoţianul.

În ianuarie, când s-au împlinit 50 de ani de când a reuşit Marele Şlem, Court a fost primită glacial la Melbourne, în timp ce Rod Laver a avut parte de o primire triumfală un an mai devreme.

Două legende americane ale tenisului, Martina Navratilova şi John McEnroe, au pledat atunci pentru ca "Margaret Court Arena" să fie rebotezată "Evonne Goolagong Arena", cu numele primei aborigene care a câştigat un turneu de Mare Şlem
AGERPRES (AS/autor: Mircea Lazaroniu; editor: Mihai Dragomir, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”