Tenis: Ţiriac - Ca să mai joace, Simona Halep trebuie să stea 6-7-8 luni să se refacă fizic total

Tenis: Ţiriac - Ca să mai joace, Simona Halep trebuie să stea 6-7-8 luni să se refacă fizic total

Preşedintele Federaţiei Române de Tenis, Ion Ţiriac, a declarat, miercuri, că Simona Halep, care a ratat din cauza unei accidentări Roland Garros, Wimbledon şi Jocurile Olimpice, trebuie să aştepte 6-7-8 luni să se refacă total din punct de vedere fizic pentru a mai juca tenis.

"Eu cred că Simona Halep nu s-a accidentat acum. Eu cred că Simona Halep nu s-a legat bine după accidentările pe care le-a avut (n.r. - în trecut). Eu îmi doresc foarte mult ca această sportivă de excepţie să mai stea doi trei ani... şi ea poate. Dar eu cred că Simona ca să mai joace trebuie să stea şase luni şi să se refacă fizic total. Şase luni, şapte luni, opt luni, cât este nevoie", a spus Ion Ţiriac într-o conferinţă de presă organizată cu ocazia inaugurării Grădiniţei Best Preschool.

"Simona Halep a avut întotdeauna un fizic excepţional, dar în acelaşi timp fragil. Pentru că ea vrea aici (n.r. - cu mintea) mai mult decât aici (n.r. - picioarele). Iar când mintea vrea mai mult decât fizicul te duci până când te rupi. Îi recomand Simonei să fie sigură că corpul ei rezistă la treaba pe care vrea să o facă. Fără acest lucru se rupe din ce în ce mai rău", a adăugat Ion Ţiriac.

Jucătoarea de tenis Simona Halep, numărul 3 în clasamentul mondial, nu va participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo din cauza unei accidentări la gambă.

Pe 12 mai, Simona Halep (29 ani) a fost nevoită să abandoneze în turul al doilea la Roma, la scorul de 6-1, 3-3, 0-30 cu germanca Angelique Kerber, după 57 de minute de joc. Din cauza accidentării suferite la gambă, Halep a ratat turneele de Mare Şlem de la Roland Garros şi Wimbledon.

Jocurile Olimpice de la Tokyo au fost amânate pentru intervalul 23 iulie-8 august 2021, după ce iniţial erau programate în perioada 24 iulie-9 august 2020.

Halep a participat la Jocurile Olimpice din 2012, de la Londra, pierzând în primul tur, iar în 2016 nu a luat parte la Jocurile de la Rio de teama virusului Zika.
AGERPRES (A-autor: Marius Ţone, editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

2 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

3 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

4 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

5 Un articol despre ce se întâmplă în India...