Tenis: Tudor Bompa - Eu cred că Simona Halep este prea labilă psihic

Tenis: Tudor Bompa - Eu cred că Simona Halep este prea labilă psihic

Profesorul Tudor Bompa a opinat, cu prilejul vizitei sale la FR de Scrimă, că jucătoarea de tenis Simona Halep, nr. 4 mondial, nu poate obține rezultatele pe care și le dorește în primul rând din cauza labilității psihice.

''Eu cred că este prea labilă psihic, dar nu pot s-o judec pentru că nu o cunosc. Însă urmăresc și văd cum reacționează. Nu este o reacție de om foarte controlat. În sport nu se poate să nu fii controlat. Uitați-vă la scrimă, ce este mai exploziv și mai reactiv decât scrima? Dacă ei ar reacționa ca Simona, ce ar ieși, s-ar împunge unii pe alții? Trebuie să fie un control continuu. Ca pregătire, habar nu am ce face ea, dar tenisul este un sport exploziv, de mare putere, de activitate'', a declarat prof. univ. dr. Tudor Bompa, un expert în planificarea antrenamentelor la sportivi.

Profesorul de origine română a opinat că un mental coach poate ajuta unii sportivi, dar nu aduce întotdeauna succesul: ''În ce privește mental coaching-ul, am și eu părerile mele. Uneori merge, alteori nu merge. Eu am crescut în mentalitatea asta din anii '50-'60 în România, când pregătirea fizică era atât de dominantă încât și aspectul mental o urmărea pas cu pas și era un element care se traducea prin performanță. Ca să spun mai multe lucruri, ar trebui să știu ce face ea, dar nu am nicio idee ce face. Mă decepționează uneori, pentru că a demonstrat capacități extraordinare, dar nu control''.

În 2016, Halep a câștigat 3 turnee WTA, Montreal, București și Madrid, iar în turneele de Grand Slam a atins sferturile la Wimbledon și US Open.

Tudor Bompa (83 de ani) este posesor a peste 20 de premii internaționale, autor a 14 cărți traduse în 18 limbi și cel care a conceput programe de pregătire pentru sportivi, care sunt folosite în prezent în peste 180 de state ale lumii. El trăiește de mai mult timp în Canada.

AGERPRES/(autor: Teodor Ciobanu, editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

2 De citit analiza lui Adrian Năstase despre războiul din Ucraina

3 În ce circumstanțe a murit liderul interlop Costel Corduneanu

4 Surprinzător, unul dintre experții de top ai Chinei anunță înfrângerea Rusiei în Ucraina

5 VIDEO Filmare cu camarila lui Nicușor Dan, în frunte cu „bobinatorul” primarului, controversatul afacerist Matei Păun, în timp ce caută un sediu de ca…