Tenis: Turneul ATP de la Queen's s-a încheiat cu victoria lui Matteo Berrettini

Tenis: Turneul ATP de la Queen's s-a încheiat cu victoria lui Matteo Berrettini

Italianul Matteo Berrettini, locul 9 mondial şi cap de serie N.1, l-a învins duminică pe britanicul Cameron Norrie, 6-4, 6-7 (5/7), 6-3, în finala turneului de tenis ATP pe iarbă de la Queen's Club (Londra), dotat cu premii totale de 1.290.135 de euro, transmite AFP.

Jucătorul de 25 de ani este primul italian care triumfă la Queen's, la prima sa participare la acest turneu ce serveşte drept pregătire pentru Wimbledon. Chiar dacă a pierdut duminică primul său set în acest turneu în faţa locului 41 mondial, Berrettini s-a impus graţie serviciului său puternic şi celor 19 aşi reuşiţi.

"Este cu siguranţă cel mai frumos trofeu al meu, cu tot respectul pe care îl am pentru celelalte pe care le-am câştigat", a explicat italianul, ajuns la al cincilea titlu în circuitul ATP.

Graţie parcursului său bun de la Queen's, Norrie va urca şapte locuri în clasamentul ATP, până pe poziţia a 34-a.
AGERPRES (AS/editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Alexandru Cojocaru)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu