Tenis: Turneul de la Doha, primul la care Simona Halep va colabora cu Thierry Van Cleemput

Turneul de tenis de la Doha, capitala Qatarului, care va începe pe 11 februarie, este primul la care Simona Halep, fostul lider mondial, va colabora cu antrenorul Thierry Van Cleemput, scrie ziarul Le Soir.

Simona Halep, care se pregăteşte pentru întâlnirea Cehia - România, din cadrul Fed Cup, a confirmat luni că a început să lucreze cu Van Cleemput.

Halep a renunţat la sfârşitul anului trecut la colaborarea cu australianul Darren Cahill şi nu a avut antrenor la primul turneu de Mare Şlem din 2019, Australian Open. Van Cleemput a fost văzut totuşi pe terenurile de antrenament de la Melbourne supraveghind încălzirea lui Halep.

Presa belgiană anunţase iniţial că Van Cleemput va lucra cu Halep numai la turneele de la Doha şi Dubai, însă WTA Insider a precizat că este vorba de o colaborare pe termen lung.

Van Cleemput este al doilea antrenor belgian cu care colaborează Halep, după Wim Fissette. El a sosit în urmă cu circa o săptămână la Bucureşti, conducând în ultimele zile antrenamentele jucătoarei române.

Van Cleemput a lucrat timp de cinci ani cu compatriotul său David Goffin, care a avut atunci cele mai bune rezultate din cariera sa, ajungând N.7 mondial. "Nu mai sunt antrenorul lui David, dar rămânem prieteni. Cred că pentru el cei mai buni ani de-abia acum vor veni", a spus Van Cleemput.

El a lucrat anterior cu alţi doi belgieni, Steve Darcis (2011-2012) şi Olivier Rochus (1993-1997, 2011-2012), iar între 2002 şi 2005 a fost secundul căpitanului nejucător al echipei de Cupa Davis a ţării sale.
AGERPRES (autor: Mircea Lazaroniu; editor: Adrian Drăguţ, editor online: Ady Ivaşcu)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Verișoara lui Tătaru l-a impus ca administrator la Antibiotice SA, cu 2500 de Euro lunar, pe cumătrul ministru…

2 Citiți! Un singur cuvânt: Mafie!

3 Judecați voi / Justiției i-au trebuit 8 luni ca să stabilească cine rejudecă procesul familiei Cosma din Prahova…

4 Amănunte picante / Grupul de la Scroviștea / Ce s-a ales de oamenii lui Dragnea

5 „Un mafiot prins... cu raţa-n gură" / Ana Birchall, pe foc automat despre Iordache

recomandări

Te ia DNA: Vlad Cosma

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Un tip a creat ciocanul lui Thor cu electromagneţi şi amprentă