Tenis: Ucraineanca Daiana Iastremska va fi adversara Simonei Halep în optimi, la Roma (WTA)

Tenis: Ucraineanca Daiana Iastremska va fi adversara Simonei Halep în optimi, la Roma (WTA)

Jucătoarea ucraineană de tenis Daiana Iastremska (20 de ani, 29 WTA) va fi adversara româncei Simona Halep (2 WTA, principala favorită) în optimile turneului WTA de la Roma, dotat cu premii totale în valoare de 1.692.169 euro.

Miercuri, Iastremska a trecut cu 4-6, 7-6 (7/3), 6-4, după două ore şi 15 minute, de americanca Amanda Anisimova (19 ani, 27 WTA).

La începutul lunii trecute, Iastremska ar fi trebuit să joace la turneul de la Praga, câştigat de Simona Halep, unde urma să o întâlnească în primul tur pe Irina Begu, însă şi-a anunţat retragerea din competiţie.

La finele lui august, ucraineanca a participat la turneul WTA de la Cincinnati unde a pierdut în optimi, 6-3, 6-1, în faţa niponei Naomi Osaka, apoi a fost prezentă la US Open, cotată ca favorită nr. 19, dar a pierdut în turul al doilea în faţa americancei Madison Brengle (6-2, 6-3).

Halep şi Iastremska se vor întâlni pentru prima dată la simplu.

La turneul de la Roma, marţi, în proba de dublu, perechea formată din jucătoarele române de tenis Simona Halep şi Monica Niculescu a acces în optimile de finală, impunându-se rapid în faţa ucrainencelor Elina Svitolina/Daiana Iastremska, 6-0, 6-1, după un meci ce a durat doar 46 de minute.

Aşa cum se ştie, Simona Halep s-a calificat, la simplu, fără mari emoţii în optimi, impunându-se miercuri în două seturi, 6-3, 6-4, în faţa italiencei Jasmine Paolini, locul 99 în ierarhia internaţională .

Simona Halep, care pe 27 septembrie va împlini 29 de ani, a trecut după ceva mai mult de o oră şi 20 de minute de o adversară în vârstă de 24 de ani, care a fost beneficiara unui wild card.

Românca a început slab şi a pierdut primele două ghemuri, apoi a controlat autoritar primul set şi şi-a dovedit superioritatea şi în setul secund, care a fost mai echilibrat. Halep şi Paolini s-au întâlnit cu această ocazie pentru prima dată. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…