Tenis: US Open - Sloane Stephens și Madison Keys s-au calificat în finala feminină

Tenis: US Open - Sloane Stephens și Madison Keys s-au calificat în finala feminină

Jucătoarele americane de tenis Sloane Stephens și Madison Keys vor disputa prima lor finală de Mare Șlem, după ce au reușit să câștige partidele din penultimul act al Openului Statelor Unite, programate joi la Flushing Meadows.

Sloane Stephens (24 ani), numărul 83 mondial, revenită în competiție în luna iulie, după o pauză forțată de 11 luni, din cauza unei accidentări, a învins-o în trei seturi, 6-1, 0-6, 7-5, pe compatrioata sa Venus Williams (37 ani, locul 9 WTA). După ce fiecare dintre cele două jucătoare a dominat categoric câte un set, jocul s-a echilibrat în setul decisiv, câștigat cu 7-5 de Stephens, care a părut mai puțin nervoasă decât experimentata sa adversară.
Madison Keys (22 ani, locul 16 WTA) a acces la rândul ei în ultimul act la US Open după care surclasat-o în mai puțin de o oră, cu 6-1, 6-2, pe conaționala CoCo Vandeweghe.

Stephens și Keys se vor înfrunta sâmbătă în prima finală 100% americană de la US Open după cea din 2002, în care Serena Williams a învins-o cu 6-4, 6-3 pe sora sa mai mare Venus Williams.

Performanța reușită de Sloane Stephens la actuala ediție a turneului de la Flushing Meadows este cu adevărat impresionantă, în condițiile în care jucătoarea americană a revenit în competiție în luna iulie, după o pauză forțată de 11 luni, din cauza unei accidentări, aflându-se în momentul respectiv pe locul 957 în ierarhia WTA.

Ea a disputat apoi două semifinale, la Toronto și Cincinnati, înainte de a aborda US Open plină de încredere, câștigând 14 dintre ultimele 16 meciuri disputate.

Madison Keys a absentat la rândul ei din circuitul feminin în primele două luni ale acestui an, în care s-a recuperat după o operație la încheietura mâinii

AGERPRES (autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Țenea, editor online: Simona Aruștei)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina