Tenis: Victoria Azarenka face un apel la jucători să se adapteze protocoalelor de sănătate de la Melbourne

Tenis: Victoria Azarenka face un apel la jucători să se adapteze protocoalelor de sănătate de la Melbourne

Jucătoarea belarusă de tenis Victoria Azarenka, dublă campioană la Australian Open, a făcut un apel la jucători pentru a accepta şi a se adapta protocoalelor de sănătate impuse la Melbourne de autorităţile sanitare din statul Victoria înaintea primului turneu de Mare Şlem al anului (8-21 februarie), notează Reuters.

Peste 70 de jucători, plus membri ai anturajelor lor şi oficiali, au intrat într-o carantină strictă şi nu se mai pot antrena timp de 14 zile, din cauză că în cursele charter cu care au sosit la Melbourne au fost depistate la sosire câteva cazuri pozitive de COVID-19. Premierul statului Victoria, Daniel Andrews, a explicat că aceste măsuri sunt necesare pentru a stopa răspândirea noului coronavirus.

Într-o scrisoare deschisă, Azarenka le-a cerut jucătorilor şi antrenorilor să respecte protocoalele de sănătate impuse de guvernul statului Victoria înaintea primului Grand Slam al anului.

''Să stai 14 zile în carantină este foarte dificil de acceptat în condiţiile muncii depuse de toată lumea înaintea sezonului, pentru a fi pregătiţi să jucăm primul nostru Grand Slam al anului. Le înţeleg toată frustrarea şi sentimentele de nedreptate, acest lucru s-a întâmplat şi este copleşitor. Uneori asemenea lucruri se întâmplă şi trebuie să acceptăm, să ne adaptăm şi să mergem mai departe'', a scris Azarenka în mesajul ei de pe Twitter.

Datorită măsurilor stricte impuse de protocoalele de sănătate, Australia are foarte puţine cazuri noi de infecţie cu COVID-19 şi Azarenka crede că jucătorii trebuie să înţeleagă şi să susţină comunitatea locală: ''Aş vrea să-i rog pe toţi jucătorii să respecte oamenii care lucrează neîncetat pentru a încerca să ne facă viaţa noastră mai uşoară''. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Jocurile de culise din PNL / Cele patru nume cu care Cîțu va împărți puterea la vârful partidului

2 Fotografii inedite cu Nicu Ceaușescu, înainte să moară, la o petrecere unde a avut un tort cu secera și ciocan…

3 Cine este Americanu', motociclistul acuzat de omor

4 Discuţii aprinse între ardeleni şi moldoveni după un banc publicat de Ştefan Mandachi pe Facebook

5 VIDEO „Acasă o cerți pentru că rupe tapetul!” / O pisică domestică a alungat un urs brun în pădurile din Siberia