Tenis: Victoria Azarenka, în favoarea vaccinării obligatorii în circuitul WTA

Tenis: Victoria Azarenka, în favoarea vaccinării obligatorii în circuitul WTA

Belarusa Victoria Azarenka, fost lider mondial al tenisului feminin, s-a declarat în favoarea vaccinării obligatorii în circuitul WTA după afacerea Djokovic, pe care a calificat-o drept "circ", scrie ziarul belgian Le Soir.

Deşi este conştientă de provocarea juridică pe care ar putea-o reprezenta acest lucru, Azarenka, membră a consiliului jucătoarelor WTA, a afirmat că ar fi "benefic pentru toată lumea" dacă WTA ar adopta o politică bazată pe principiul "nu te vaccinezi, nu joci".

Câştigătoare a două turnee de Mare Şlem, Azarenka, acum locul 25 WTA, a făcut o serie de declaraţii după ce a învins-o pe elveţianca Jil Teichmann (34 WTA) în turul 2 al Openului Australiei.

Ultimele zile înaintea turneului au fost marcate de afacerea Novak Djokovic. N.1 mondial al tenisului masculin a primit o derogare medicală pentru a juca la Australian Open, chiar dacă nu era vaccinat contra Covid-19, înainte ca autorităţile australiene să-i anuleze definitiv viza de intrare.

"Pentru mine, este clar. Eu cred în ştiinţă. Cred în vaccinare şi am făcut-o. După mine, este singura soluţie. Pentru toţi cei din tenis, fiindcă noi călătorim mult", a explicat jucătoarea de 32 de ani.

Ea a recunoscut că vaccinarea obligatorie ar putea pune probleme: "Unele ţări nu vor accepta obligaţia. De aceea va fi mult de lucru pentru a o introduce."

În opinia sa, controversa din jurul lui Djokovic este un motiv pentru a aduce claritate. "De îndată ce există o zonă gri, apar prea multe întrebări şi situaţii ca acestea. În anumite cazuri, cred că este nevoie de o adordare în alb şi negru", a spus jucătoarea, care a dezvăluit că a contractatcoronavirusul în noiembrie. AGERPRES (AS/autor: Mircea Lazaroniu; editor: Adrian Drăguţ, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...