Tenis: Victorie dificilă pentru Simona Halep în primul tur la Beijing (WTA)

Tenis: Victorie dificilă pentru Simona Halep în primul tur la Beijing (WTA)

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul doi mondial, a reușit o victorie în trei seturi, cu 6-3, 3-6, 6-2, în fața americancei Alison Riske, sâmbătă, în runda inaugurală a turneului WTA Premier Mandatory de la Beijing, dotat cu premii totale de 6.381.679 dolari.

Halep (26 ani), a doua favorită a competiției, a reușit să se impună după două ore și 13 minute în fața unei adversare de 27 de ani, care ocupă locul 51 în ierarhia mondială.

Simona a câștigat primul ghem al întâlnirii, dar apoi jocul său a suferit și Riske s-a desprins la 3-1. Halep și-a găsit ritmul încet-încet și a dominat a doua parte a setului inaugural, pe care și l-a adjudecat cu 6-3, după cinci ghemuri consecutive.

Halep a început slab actul al doilea și a fost condusă cu 3-0, iar apoi Riske a reușit să își conserve avantajul creat, impunându-se cu 6-3.

În decisiv, Halep a început mai atentă și a reușit să se desprindă la 3-0, scor la care a urmat o ușoară relaxare, ce i-a permis americancei să facă break și să se apropie la 3-2. Halep s-a consultat cu antrenorul Andrei Pavel și sfaturile au dat roade, pentru că nu a mai cedat niciun ghem până la final, câștigând setul al treilea cu 6-2.

Halep a avut 3 ași, a făcut 4 duble greșeli, a reușit 24 de lovituri direct câștigătoare și a comis nu mai puțin de 40 de erori neforțate. Riske a avut un as, a comis 8 duble greșeli, a realizat 12 winners și a adunat 36 de erori neprovocate.

Halep se impusese și în primul joc cu Riske, în 2015, în turul al doilea la Roma, cu 6-3, 6-0.

Românca și-a asigurat un cec de 34.744 dolari și 65 de puncte WTA, urmând să joace în turul secund cu învingătoarea dintre Eugenie Bouchard (Canada) și Magdalena Rybarikova (Slovacia). La ediția de anul trecut de la Beijing, Halep s-a oprit în optimile de finală.

Tot sâmbătă, Sorana Cîrstea a învins-o pe germanca Mona Barthel în primul tur, cu 7-6 (4), 6-1. Pe tabloul principal de simplu se mai află Monica Niculescu, ea urmând să joace contra britanicei Johanna Konta, cap de serie numărul șase.

La dublu, Sorana Cîrstea și letona Jelena Ostapenko vor juca în primul tur cu perechea româno-taiwaneză Monica Niculescu/Su-Wei Hsieh. Raluca Olaru face pereche cu ucraineanca Liudmila Kicenok, iar în primul tur vor înfrunta cuplul Kristina Mladenovic (Franța)/Anastasia Pavliucenkova (Rusia).

AGERPRES (editor: Mihai Țenea, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /