Tenis: "Viitorul se anunță interesant" pentru Andy Murray

Tenis: "Viitorul se anunță interesant" pentru Andy Murray

Tenismanul scoțian Andy Murray, care a câștigat în premieră, duminică la Londra, Turneul Campionilor, după ce l-a învins pe sârbul Novak Djokovic, cu 6-3, 6-4, a declarat la finalul partidei că "viitorul se anunță interesant, cu mulți tineri care vin din urmă'', informează AFP.

* Tenis: Andy Murray a câștigat în premieră Turneul Campionilor

"A fost o finală interesantă, dar cred că am avut și meciuri mai bune unul împotriva celuilalt. Am fost mai solid în momente importante. Poate, ținând cont de modul în care s-au desfășurat lucrurile în ultimele luni, am profitat de acest plus de încredere pe care el îl avea în trecut. Am pierdut mai mult decât am câștigat în fața lui, printre care mai multe finale. De data aceasta, șansa a fost de partea mea și mă va motiva pentru 2017. Adevărul este că m-am gândit la mine și la ce pot oamenii să spună. A fost un meci mare, o victorie foarte importantă pentru mine", a declarat Murray.

"Am făcut eforturi foarte mari în ultimele cinci sau șase luni pentru a ajunge atât de sus. Acum sunt acolo, dar mi-ar plăcea să și rămân. Știu că va fi extrem de dificil să repet un an atât de reușit. Și devine din ce în ce mai dur, pentru că vin tineri din urmă. Apoi, mai sunt și turneele de Mare Șlem care mă fac să avansez. Când plec de acasă, în luna decembrie, pentru a mă antrena, o fac cu Openul Australiei în minte. Turneele de Mare Șlem sunt cele care motivează", a mai spus Andy Murray.

Întrebat cum apreciază starea de sănătate a tenisului în acest moment, Murray a precizat că "se află pe calea cea bună, dar ar fi mai bun cu Roger (Federer) și Rafa (Nadal) pe terenuri. Ei au fost absenți în marea parte a sezonului și au lipsit circuitului. Ambii sunt extrem de populari, pentru tot ce au realizat, dar și pentru că sunt campioni foarte carismatici''.

''Eu sper că vor reveni într-o bună formă fizică. Dar sunt mulți tineri care vin din urmă, cu personalitate și un joc spectaculos. Viitorul se anunță interesant", a conchis scoțianul, care va încheia anul pe primul loc în clasamentul ATP.

AGERPRES (autor: Vlad Constantinescu, editor: Mihai Țenea, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro