Tenis: Wawrinka și Cilic, calificați în sferturile de finală la Roland Garros

Tenis: Wawrinka și Cilic, calificați în sferturile de finală la Roland Garros

Tenismanul elvețian Stanislas Wawrinka, numărul 3 mondial, s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de Mare Șlem de la Roland Garros, învingându-l în trei seturi, 7-5, 7-6 (9/7), 6-2, pe francezul Gael Monfils, într-o partidă disputată luni.

Jucătorul din Țara cantoanelor, câștigător al competiției pariziene în 2015, s-a impus după 2 ore și 46 minute de joc, iar următorul său adversar va fi croatul Marin Cilic, care a profitat de abandonul sud-africanului Kevin Anderson, din cauza unei accidentări la o coapsă, în setul al doilea, la scorul de 6-3, 3-0.

Wawinka și Cilic se alătură, astfel, britanicului Andy Murray, numărul unu mondial, și japonezului Kei Nishikori, care și-au asigurat la rândul lor calificarea în sferturile de finală după partidele disputate luni.

Murray, principalul favorit de la Roland Garros, a trecut cu 6-3, 6-4, 6-4 de rusul Karen Hacianov, înregistrând cu această ocazie a 650-a victorie din cariera sa. Tenismanul scoțian s-a calificat pentru a șaptea oară în sferturile de finală la turneul parizian, urmând să-l înfrunte pentru un loc în semifinale pe Kei Nishikori, cap de serie numărul 8, care s-a impus în patru seturi, 0-6, 6-4, 6-4, 6-0, în fața spaniolului Fernando Verdasco.

AGERPRES (editor: Mihai Dragomir, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

4 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

5 Foarte interesante amănunte...