Tenis/Coronavirus: Angelique Kerber, reticentă cu privire la reluarea turneelor

Tenis/Coronavirus: Angelique Kerber, reticentă cu privire la reluarea turneelor

Jucătoarea germană de tenis Angelique Kerber (locul 21 WTA) şi-a exprimat joi reticenţa cu privire la reluarea turneelor începând cu luna august, pe fondul pandemiei de coronavirus.

''Desigur, toţi vrem să jucăm din nou şi să revenim la normalitate cât mai repede posibil. Dar cred că acest lucru este posibil doar dacă se va asigura sănătatea şi siguranţa tuturor participanţilor la competiţii, este un lucru prioritar pentru mine'', a spus Kerber, potrivit DPA.

Referindu-se la turneul US Open, Kerber a spus: ''Pentru mine este foarte clar că nu va fi US Open-ul pe care-l ştiam cu toţii. Turneul trebuie să fie acelaşi pentru toţi, iar condiţiile egale pentru toate jucătoarele''. Ea nu a precizat dacă va fi prezentă sau nu la acest turneu.

ATP şi WTA intenţionează să reia în luna august turneele, suspendate în martie din cauza Covid-19.

Openul Statelor Unite se va disputa cu porţile închise, în perioada 31 august - 13 septembrie . Conform noului protocol, jucătorii vor fi testaţi pentru Covid-19 înainte de plecarea lor spre New York, la sosire şi pe toată durata şederii în metropola americană, o dată sau de două ori pe săptămână.

Organizatorii US Open vor da dovadă de flexibilitate privind înscrierea jucătorilor la turneu, permiţând confirmarea cu 2-3 săptămâni înainte de start, după cum a precizat Stacey Allaster, directorul turneului, într-o videoconferinţă: ''Noi suntem pregătiţi. Planul este pregătit. Dacă sportivii sunt pregătiţi, vom fi pregătiţi să îi primim la New York, să se antreneze şi să concureze, totul va fi flexibil''.

Simona Halep , nr. 2 WTA, a anunţat recent că este ''puţin probabil'' să joace la Flushing Meadows în Grand Slam-ul programat între 31 august şi 13 septembrie, în timp ce Serena Williams, cu 23 titluri de Grand Slam în palmares, a confirmat participarea.

Jucătoarea canadiană de origine română Bianca Andreescu, a anunţat joi că îşi va apăra titlul la US Open, în ciuda condiţiilor şi a preocupărilor sanitare legate de coronavirus. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...