Tenis/Coronavirus: Dzumhur şi antrenorul său dau în judecată organizatorii turneului de la Roland Garros

Tenis/Coronavirus: Dzumhur şi antrenorul său dau în judecată organizatorii turneului de la Roland Garros

Tenismanul bosniac Damir Dzumhur va da în judecată organizatorii turneului de Mare Şlem de la Roland Garros, după ce a fost oprit să ia parte la calificări din cauza faptului că antrenorul său Petar Popovic a fost testat pozitiv la COVID-19, transmite Reuters.

Popovic a afirmat că testul său a fost unul ''fals pozitiv'' deoarece el a avut deja virusul în prima parte a anului şi este ''plin de anticorpi''.

Tehnicianul a precizat că a efectuat un nou test, privat, în Serbia, iar acesta a fost negativ, după cum relatează cotidianul francez L'Equipe.

Dzumhur, fost număr 23 mondial, şi Popovic au afirmat că li s-a refuzat un al doilea test de către organizatorii turneului de la Roland Garros, Federaţia Franceză de Tenis (FFT). FFT a menţionat, însă, că a urmat protocolul semnat de jucători.

''E un scandal şi o mare frustrare. Sunt sigur că vom câştiga la tribunal. Vor plăti mult pentru asta. Mă scoate din minţi'', a declarat Popovic, marţi, pentru L'Equipe.

Cinci jucători şi o jucătoare au fost excluşi din calificările turneului parizian în urma unor teste pozitive.

''Am instituit un protocol în consultare cu serviciile guvernamentale. El a fost semnat de jucători şi de echipele lor pentru obţinerea acreditării. Acestea sunt regulile noastre'', a precizat FFT pentru Reuters.

Turneul de la Roland Garros va avea loc în perioada 27 septembrie-11 octombrie, fiind mutat din perioada mai-iunie, când pandemia era în plină desfăşurare.

FFT intenţionează să permită accesul a circa 5.000 de spectatori în fiecare zi la meciuri în urma creşterii cazurilor de infectare cu COVID-19 din ultimele zile în Franţa. Iniţial, organizatorii anunţaseră că vor permite accesul a maximum 11.500 fani pe zi.
AGERPRES (AS-autor: Mihai Ţenea, editor: Mihai Dragomir, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

5 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA