Tenis/Coronavirus: Novak Djokovic refuză să se vaccineze, chiar dacă va rata turnee şi titluri din acest motiv

Tenis/Coronavirus: Novak Djokovic refuză să se vaccineze, chiar dacă va rata turnee şi titluri din acest motiv

Campionul sârb Novak Djokovic, liderul circuitului profesionist mondial de tenis, a declarat într-un interviu pentru BBC că nu este împotriva vaccinării, dar refuză să se imunizeze contra Covid-19, chiar dacă asta îl va costa pierderea unor turnee şi ratarea unor titluri.

Djokovic, 34 ani, cu 20 de titluri de Grand Slam în palmares, a precizat că nu ar trebui asociat cu mişcarea anti-vaccin, dar susţine dreptul individual de a alege şi nu va participa la niciun turneu care impune imunizarea obligatorie, inclusiv dacă este vorba de un Grand Slam, precum cele de la Roland Garros sau Wimbledon: ''Da, acesta este preţul pe care sunt dispus să-l plătesc''.

De nouă ori învingător la Australian Open, campionul sârb a fost expulzat de la Melbourne după o adevărată odisee, cu anularea vizei de intrare de două ori, contestarea anulării în instanţă, plasarea într-un hotel de carantină, chiar dacă dispunea de o scutire medicală. Excluderea principalului favorit i-a lăsat apoi calea deschisă spaniolului Rafael Nadal să devină primul jucător din istorie care a câştigat 21 trofee de Grand Slam.

''Nu am fost niciodată împotriva vaccinării, dar întotdeauna am susţinut libertatea de a alege ceea ce introduci în corpul tău. Pentru că principiile luării deciziilor asupra corpului meu sunt mai importante decât orice titlu sau orice altceva. Încerc să fiu în ton cu corpul meu cât de mult pot. Înţeleg că, la nivel global, toată lumea încearcă să depună un efort mare în gestionarea acestui virus şi să vadă, sperăm, un sfârşit al acestui virus în curând'', a spus Djokovic, care speră că organizatorii de turnee vor renunţa la obligaţia vaccinării pentru participare.

Tenismanul sârb a adăugat că are ''mintea deschisă'' cu privire la posibilitatea de a se vaccina în viitor, ''pentru că toţi încercăm să găsim în mod colectiv, cea mai bună soluţie posibilă pentru a pune capăt Covid''.

Campionul urmează să joace primul său turneu din 2022 săptămâna viitoare la Dubai, unde autorităţile nu impun jucătorilor obligativitatea imunizării. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu