Tenisul zguduit: Anett Kontaveit, locul 2 în lume anul trecut, se retrage la 27 de ani. Explicațiile deciziei

Tenisul zguduit: Anett Kontaveit, locul 2 în lume anul trecut, se retrage la 27 de ani. Explicațiile deciziei

Tenisul feminin are o listă tot mai lungă a jucătoarelor care și-au agățat racheta în cui, când nimeni nu se aștepta la o asemenea decizie. Ashleigh Barty, de pildă, și-a anunțat retragerea, în martie 2022, când era pe locul 1 în lume, la doar 25 de ani! Acum, a apărut anunțul retragerii lui Anett Kontaveit (Estonia, 27 de ani). Vorbim despre o sportivă care, anul trecut, mai precis pe 6 iunie 2022, atingea locul 2 WTA!

Anett Kontaveit încheie socotelile cu sportul de performanță

Între timp însă, lovită de probleme medicale tot mai mari, Kontaveit a ajuns să joace tot mai puțin. Dovadă și faptul că, în acest sezon, are doar 14 partide. Și un bilanț negativ: 6 victorii, 8 înfrângeri. Pe fondul acestei situații, cauzate de problemele de la spate, Kontaveit - ocupă locul 79 în lume - a anunțat că va ieși din circuitul feminin, după Wimbledon 2023 (3 – 16 iulie).

Ce a anunțat Anett Kontaveit pe rețelele de socializare?

*Astăzi, anunț că îmi voi încheia cariera, ca sportivă de performanță. După mai multe vizite la medic și după discuții cu echipa mea medicală, am fost informată că am o degenerare a discurilor lombare, la spate.

*Această problemă nu permite efectuarea antrenamentelor la intensitate maximă și participarea la meciuri. Așadar, e imposibil să-mi continui cariera, la nivel înalt, într-un sport atât de competitiv.

*Tenisul mi-a dat atât de multe și sunt recunoscătoare pentru asta. A fost foarte important că am avut ocazia să flutur steagul Estoniei pe terenul de tenis și că am putut juca în fața fanilor, în jurul lumii.

*Sunt pregătită pentru noi provocări, după o ultima participare la un turneu, ca jucătoare profesionistă de tenis. Pentru că vreau să dau totul și să mă bucur, la Wimbledon. Vă mulțumesc pentru susținerea voastră permanentă!

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”