Tenorul american Stephen Gould a anunţat că are cancer în fază terminală

Tenorul american Stephen Gould a anunţat că are cancer în fază terminală

Cântăreţul de operă american Stephen Gould, tenor renumit pentru interpretarea operelor compozitorului Richard Wagner, a anunţat că suferă de un cancer incurabil. Gould urma să interpreteze trei roluri majore la Festivalul Richard Wagner de anul acesta.

Artistul a anunțat că suferă de cancer FOTO Facebook

Festivalul are loc la Bayreuth, în sudul Germaniei, dar a artistul anulat din motive de sănătate. Cântăreţul născut în Statele Unite şi-a anunţat retragerea în urmă cu câteva săptămâni. „Am fost diagnosticat cu cancer de canal biliar cu complicaţii. Este colangiocarcinom, o boală fatală cu şanse de supravieţuire de câteva luni până la 10 luni. Nu există niciun tratament”, a scris Gould într-un comunicat publicat miercuri. Cântăreţul a scris că a vrut să facă anunţul referitor la boala de care suferă după încheierea evenimentului muzical pentru a nu împiedica eforturile deosebite ale echipei festivalului.

Stephen Gould, care s-a născut în 1962, este unul dintre cei mai importanţi tenori ai ultimelor decenii. Opera de Stat din Viena l-a onorat cu titlul de „Österreichischer Kammersänger” în 2015.

Numele lui Gould a devenit strâns legat de Festivalul de la Bayreuth după debutul său la acest eveniment muzical în urmă cu 19 ani în rolul lui Tannhäuser. El a devenit rapid favoritul publicului.

El a interpretat, de asemenea, frecvent rolul principal masculin din opera lui Wagner „Tristan şi Isolda”, considerat extrem de dificil.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat