Tensiuni în Parlamentul Franței. Premierul Attal o pune la punct pe Le Pen: „Dacă ați fi fost aleasă, am furniza acum arme Rusiei”

Tensiuni în Parlamentul Franței. Premierul Attal o pune la punct pe Le Pen: „Dacă ați fi fost aleasă, am furniza acum arme Rusiei”

Premierul francez Gabriel Attal a apreciat marţi că „merită să te întrebi dacă nu cumva trupele lui Vladimir Putin nu sunt deja” în Franţa, vizând-o pe Marine Le Pen, șefa unei formațiuni politice de extrema dreaptă.

Gabriel Attal FOTO EPA-EFE

Liderul extremei drepte din Franța l-a interpelat pe premierul Attal în legătură cu declaraţiile făcute luni seara de președintele Emmanuel Macron, care a afirmat că nu exclude ipoteza trimiterii de trupe terestre în Ucraina.

„Emmanuel Macron a depăşit o etapă suplimentară spre beligeranţă, făcând să planeze un risc existenţial asupra a 70 milioane de francezi şi mai ales asupra forţelor noastre armate deja desfăşurate în Europa de Est”, a susținut Le Pen, o aliată a regimului Putin.

Politiciana franceză și-a continuat apoi discursul cu acuzații desprinse parcă din manualul de propagandă al Kremlinului.

„Mi s-a spus că este în interesul umanităţii. Dar care este acest drept divin care a făcut din Franţa un soldat al tuturor cauzelor drepte din lume, în timp ce singurul imperiu mondial care există, SUA, refuză să o facă?”, a declarat ea.

Gabriel Attal nu a rămas dator. „Aţi aşteptat prima ocazie pentru a ne reaminti de adevăratele dumneavoastră loialităţi” şi a ne „arăta adevărata dumneavoastră faţă”, a replicat premierul francez.

El a amintit în acest context de investigația publicată pe 30 decembrie de „Washington Post” potrivit căreia „Rassemblement National” („Adunarea Națională”, formațiunea lui Marine Le Pen, ajută regimul Putin să slăbească sprijinul occidental pentru Ucraina. „Merită să te întrebi dacă nu cumva trupele lui Vladimir Putin nu sunt deja în ţara noastră. Mă refer la dumneavoastră şi la trupele dumneavoastră, doamnă Le Pen”, a subliniat Attal.

„Dacă v-am fi ascultat la vremea respectivă, noi nu am fi fost alături de ucraineni în faţa acestei agresiuni”, a adăugat el, atrăgând atenția că cei de la „Kremlin mizează pe uitarea şi complezenţa celor care i-au susţinut, apărat şi chiar idolatrizat”.

„Când ne uităm la poziţiile pe care le aveţi, pe care le-aţi avut, aţi apărat o alianţă militară cu Rusia. Cu doar doi ani în urmă, aceasta era în programul dumneavoastră pentru alegerile prezidenţiale. Dacă aţi fi fost aleasă în 2022, am furniza acum arme Rusiei pentru a-i zdrobi pe ucraineni, aceasta este realitatea”, a conchis premierul francez, citat de AFP și Agerpres .

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?