Tensiuni în PNL/Lideri ai partidului nemulțumiți de negocierile din coaliție au forțat un puci împotriva lui Orban

Tensiuni în PNL/Lideri ai partidului nemulțumiți de negocierile din coaliție au forțat un puci împotriva lui Orban

UPDATE 16.45: Ședința Biroului Politic Național (BPN) se amână. Secretariatul general al PNL, condus de Robert Sighiartău, a trimis un nou mesaj către membrii BPN: ”Având în vedere faptul că negocierile privind coaliția de guvernare nu s-au finalizat, ședința BPN se amână pentru o dată ulterioară”.

Articol inițial: Mai mulți lideri PNL au vrut să convoace pentru această seară o ședință a Biroului Politic Național pentru a-l trage la răspundere pe Ludovic Orban și au dat mesaje în acest sens către toți membrii BPN, dar Ludovic Orban a dat un comunicat intern în care anunță că ședința nu poate avea loc pentru nu e statutară, au declarat pentru G4Media.ro surse politice.

Mesajul de convocare a BPN ar fi fost dat prin sistemul intern de comunicare al PNL, gestionat de secretarul general Robert Sighiartău, au declarat pentru G4Media.ro surse liberale.

Mesajul integral transmis de Ludovic Orban în interiorul partidului:

”Biroul Politic Național al PNL va fi convocat de președintele PNL, Ludovic Orban, la finalizarea negocierilor care se află în acest moment în desfășurare. BPN convocat în această seară (ora 19), NU s-a realizat în mod statutar, întrucât NU a fost convocat de președintele PNL. Ludovic Orban”.

Potrivit statutului PNL, ședintele Biroului Politic Național pot fi convocate de președintele partidului, a mai mult de jumătate din membrii Biroului Executiv, a mai mult de un sfert dintre membrii săi sau mai mult de jumătate dintre președinții Birourilor Politice Județene.

Printre liderii care îl contestă puternic pe Ludovic Orban se numără Robert Sighiartău și Rareș Bogdan.

Mai mulți lideri PNL sunt în conflict deschis cu Ludovic Orban pentru că acesta a cedat către USR PLUS și UDMR ministerele cu bani și influență – Dezvoltarea, Transporturile și Fondurile Europene, în schimbul funcției de președinte al Camerei Deputaților. Foto: Ludovic Orban (InquamPhotos / George Calin)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 China, pivotul care ar putea fi cheia în criza nucleară. SUA fac încă o încercare pentru a-l aduce pe Putin cu picioarele pe pământ

2 Mii de apeluri ale soldaților ruși au fost interceptate: „Ni s-a dat ordin să ucidem toți civilii” / „Putin e un prost”

3 Erdogan îi dă o lovitură subtilă lui Putin: Turcia schimbă strategia față de Rusia

4 Marele joc strategic / Ce armă susține Rusia că are împotriva Occidentului. Țările cheie și rolul Chinei

5 VIDEO ​George Simion, săltat de mascați, la 3 dimineața din Piața Victoriei, după un scandal de aproape o oră / Liderul AUR ar fi condus cu permisul s…