Tensiuni la frontiera Macedoniei cu Grecia, unde s-a început construcția unui gard metalic

Tensiuni la frontiera Macedoniei cu Grecia, unde s-a început construcția unui gard metalic

Patru polițiști macedoneni au fost răniți ușor de pietre aruncate de migranți la frontiera cu Grecia, unde Macedonia a început sâmbătă să construiască un gard pentru a controla mai bine afluxul de refugiați, relatează AFP. Polițiștii au fost loviți de pietre aruncate "foarte probabil" de migranți masați de partea greacă a frontierei, potrivit media locală.

Agenția de presă greacă ANA a indicat că poliția a răspuns cu tiruri de grenade asurzitoare. O sursă militară a declarat totuși pentru AFP că situația "este pe cale să se calmeze".

Lungimea gardului care urmează să fie construit nu este cunoscută, dar un fotoreporter al AFP a indicat că armata folosește echipamente grele pentru a ridica o barieră de 2,5 metri înălțime în apropiere de orașul de frontieră Gevgelija.

Macedonia a început în cursul lunii să filtreze migranții în funcție de naționalitate, permițându-le doar celor care vin din țări în conflict, precum Siria, Afganistan și Irak, să-și continue drumul spre Europa Occidentală.

În jur de o mie de persoane — în special iranieni, somalezi, pakistanezi și cetățeni din Bangladesh — erau blocate vineri la frontiera greco-macedoneană, potrivit AFP.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Dăncilă îl îngroapă definitiv pe Geoană, care a mințit cu nesimțire despre cum a ajuns el la NATO!

2 VIDEO Imagini spectaculoase de pe frontul din Ucraina, cu un atac rar de manual la nivel de batalion, al rușilor, oprit de ucraineni

3 Polițistul local Bucur Cezar Mihail s-a declarat femeie

4 VIDEO Lovitură cruntă încasată de Rusia în Crimeea! / Canal neoficial al aviației ruse: „Exact așa cum am spus că va fi. Veșnica pomenire…”

5 Un articol care dă fiori despre Siria, țara care a ajuns să supraviețuiască economic din fabricarea unui drog...