Tensiuni la frontiera Macedoniei cu Grecia, unde s-a început construcția unui gard metalic

Tensiuni la frontiera Macedoniei cu Grecia, unde s-a început construcția unui gard metalic

Patru polițiști macedoneni au fost răniți ușor de pietre aruncate de migranți la frontiera cu Grecia, unde Macedonia a început sâmbătă să construiască un gard pentru a controla mai bine afluxul de refugiați, relatează AFP. Polițiștii au fost loviți de pietre aruncate "foarte probabil" de migranți masați de partea greacă a frontierei, potrivit media locală.

Agenția de presă greacă ANA a indicat că poliția a răspuns cu tiruri de grenade asurzitoare. O sursă militară a declarat totuși pentru AFP că situația "este pe cale să se calmeze".

Lungimea gardului care urmează să fie construit nu este cunoscută, dar un fotoreporter al AFP a indicat că armata folosește echipamente grele pentru a ridica o barieră de 2,5 metri înălțime în apropiere de orașul de frontieră Gevgelija.

Macedonia a început în cursul lunii să filtreze migranții în funcție de naționalitate, permițându-le doar celor care vin din țări în conflict, precum Siria, Afganistan și Irak, să-și continue drumul spre Europa Occidentală.

În jur de o mie de persoane — în special iranieni, somalezi, pakistanezi și cetățeni din Bangladesh — erau blocate vineri la frontiera greco-macedoneană, potrivit AFP.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „Această funcție revine prin tradiție Statelor Unite” / Băsescu dezvăluie că nu România l-a propus pe Mircea Geoană la NATO!

5 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?