Tensiuni la vârful AUR/„M-a jignit de moarte. Nu întorc și obrazul, ci doar spatele, plin de rănile cuțitelor înfipte de-a lungul vieții”

Tensiuni la vârful AUR/„M-a jignit de moarte. Nu întorc și obrazul, ci doar spatele, plin de rănile cuțitelor înfipte de-a lungul vieții”

Claudiu Târziu, co-fondator al Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) alături de George Simion, a publicat un mesaj pe Facebook, în primele ore ale zilei de sâmbătă, prin care i-a reproșat partenerului său politic că, încercând să-l complimenteze, l-a ”jignit de moarte”.

Târziu a transmis că ”nu întoarce și obrazul”, ci ”doar spatele, plin de rănile cuțitelor” care i-au fost ”înfipte” de-a lungul vieții. Reacția lui Claudiu Târziu vine după ce, vineri, George Simion i-a mulțumit că ”nu l-a trădat” deși i s-ar fi propus acest lucru, fără să dea mai multe detalii:

  • ”Am cunoscut sute de foști deținuți politic sub regimul comunist. De la ei am învățat onoarea. Prima grijă a lor, atunci cînd erau arestați de Securitate, era să nu divulge, sub nici un chip, vreun nume de oponent al regimului. Erau bătuți pînă la leșin, își pierdeau părți din trup în schingiuiri, iar unii dintre ei erau uciși, dar nu trădau. Trădarea era echivalentă cu condamnarea la moarte a unui nevinovat. Păcat împotriva Sfîntului Duh! Cu această lecție în minte, am devenit extrem de sensibil la acest spectru care marchează istoria lumii: trădarea. Iuda este simbolul absolut al lui. De aceea, simpla bănuială a trădării mi se pare dezonorantă. Slavă Domnului, pînă azi, nici nu și-a permis nimeni să presupună că aș fi capabil să vînd pe cineva. Pînă azi, cînd un frate, încercînd să mă complimenteze, m-a jignit de moarte. Vezi bine, nu l-am vîndut, deși mi s-ar fi propus. Cine ar fi îndrăznit vreodată să-mi propună o asemenea mișelie? Mister! Nu întorc și obrazul celălalt, ci doar spatele, care e plin de rănile cuțitelor care mi-au fost înfipte în el de-a lungul vieții”, a scris Claudiu Târziu, în primele ore ale zilei de sâmbătă, pe Facebook .

Context

După ce au apărut informații despre faptul că liderul formațiunii de extremă dreaptă AUR, George Simion, a încercat o negociere cu reprezentanții PMP în scopul unei alianțe politice, colegul său Claudiu Târziu s-a exprimat dezaprobator, acuzându-l pe Simion că nu l-a consultat în această problemă.

În replică, George Simion a postat pe contul de Facebook un mesaj cum că e în relații bune cu Târziu. Mai mult, Simion a informat că în ședința Biroului Național s-a decis convocarea Congresului partidului pentru data de 27 martie.

Simion a mai spus că-i mulțumește colegului său că nu l-a „vândut”, așa cum ar fi fost îndemnat să o facă.

„Ieri în BNC am decis împreună convocarea Congresului partidului pe 27 martie. Nu, nu ca să ne unim cu PMP. Îi mulțumesc lui Claudiu-Richard Târziu pentru faptul că nu m-a vândut cum i s-a șoptit în urechi de atâtea ori (și cum mi s-a șoptit și mie). În ciuda a zeci de știri panicarde, unitatea ne va caracteriza și de acum înainte. Iertați-ne, fraților!”, a scris Simion pe contul de Facebook.

sursa foto: Inquam Photos/ Virgil Simonescu


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /