Teodor Atanasiu (PNL): Sunt convins că premierul Cioloș își va asuma două tururi de scrutin

Teodor Atanasiu (PNL): Sunt convins că premierul Cioloș își va asuma două tururi de scrutin

Prim-vicepreședintele PNL Teodor Atanasiu a declarat duminică, la Deva, că este ''convins'' că premierul Dacian Cioloș va opta pentru modificarea legii electorale, în sensul alegerii primarilor din două tururi de scrutin, apreciind că "va avea bărbăția" să lase la o parte interesele partidelor și să le pună în față pe cele ale cetățenilor. * Cioloș discută luni cu liderii partidelor pe tema modificării legii alegerilor locale (surse)

Atanasiu a spus că premierul trebuie să țină cont doar de faptul că guvernează ''în interesul poporului român'' atunci când va lua o decizie în ceea ce privește modalitatea de alegere a primarilor la scrutinul din luna iunie.

''Premierul trebuie să-și aducă aminte că guvernează pentru poporul român și în slujba poporului român și trebuie să se gândească ce este mai bine pentru cetățeanul României. Ce-i face mai bine democrației românești? Ca majoritatea să aleagă primarii și minoritatea să se supună majorității sau o minoritate mai mare să facă o minoritate mai mică și să avem primari aleși cu 15-20-25%? După ce domnul Cioloș se va gândi ce-i face mai bine cetățeanului român, eu sunt convins că va avea bărbăția, în săptămâna asta care urmează, să dea la o parte interesele partidelor, să pună în față interesul cetățeanului român și să dea o ordonanță de urgență sau să vină în fața Parlamentului să-și asume răspunderea pentru alegeri în două tururi de scrutin'', a mai spus Teodor Atanasiu.

În opinia sa, PSD se va prezenta în alegerile locale, chiar dacă desemnarea primarului se va face în două tururi de scrutin.

''Ne amenință domnul Dragnea că nu se prezintă la alegeri. Nu suntem atât de naivi să credem că românii vor scăpa așa de ușor de psd-iști, prin neprezentare. Nu, o să-i batem în alegeri și o să plece acasă învinși, nu neînvinși și nepătați!'', a adăugat Atanasiu.

Prim-vicepreședintele PNL a participat duminică, la Deva, alături de copreședintele PNL Vasile Blaga și alți lideri importanți ai partidului la prezentarea candidaților liberali în alegerile locale.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 Lucruri pe care nimeni nu le spune la televizor și nu numai...