Teodor Ţigan, numit director general al RNP Romsilva până la 31 decembrie 2021

Teodor Ţigan, numit director general al RNP Romsilva până la 31 decembrie 2021

Consiliul de Administraţie al Regiei Naţionale a Pădurilor-Romsilva l-a numit marţi pe Teodor Ţigan în funcţia de director general, cu un mandat până la 31 decembrie 2021.

Conform unui comunicat remis AGERPRES, selecţia directorului general al Romsilva s-a derulat conform Ordonanţei de Urgenţă 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice şi a demarat în luna iulie, iar la procedura de selecţie s-au înscris doi candidaţi.

În urma finalizării procedurii, efectuată de un expert independent în recrutarea resurselor umane, acesta a recomandat Consiliului de Administraţie numirea lui Teodor Ţigan pentru funcţia de director general al Regiei Naţionale a Pădurilor-Romsilva.

Teodor Ţigan, 62 de ani, a absolvit Liceul Tehnic Silvic Timişoara şi Facultatea de Silvicultură şi Exploatări Forestiere Braşov. A fost inginer silvic responsabil cu activitatea de fond forestier la Direcţia Silvică Arad până în anul 2003 şi, ulterior, şef al Ocolului Silvic Iuliu Moldovan, până în anul 2007. În ultimii 13 ani a ocupat funcţia de director al Direcţiei Silvice Arad, iar în ultimele trei luni şi jumătate a asigurat, cu mandat interimar, conducerea Romsilva.

Regia Naţională a Pădurilor-Romsilva administrează pădurile aflate în proprietatea publică a statului român, aproximativ 48% din totalul pădurilor la nivel naţional, asigură servicii silvice pentru circa un milion de hectare păduri aflate în alte forme de proprietate, şi are circa 16.500 de angajaţi la nivelul celor 41 de direcţii silvice, administraţiile a 22 de parcuri naţionale şi naturale şi a celor 12 herghelii de stat. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina